Lagbanner
Kranjceviceva, 2024-02-10 17:10

NK Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb
2 - 2

Lokomotiva - Dinamo 2-2: kräftgången fortsätter
Jakir har du koll på läget?

Lokomotiva - Dinamo 2-2: kräftgången fortsätter

Nya vindar blåser i Zagreb. Lillebror är ingen slagpåse längre, ikväll lyckades Dinamo vinna en poäng i en makalös match!

Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb = 2-2 (2-2)
Krivak 18’ 1-0, Cop 45(+4) 2-1. ; Petkovic 40’ 1-1, 45 (+8) 2-2.


Högintensivaste matchen på länge jag sett mellan Lokomotiva och Dinamo. Första halvleken bjöd på allt du kunde önska dig. Fyra mål, tre gula kort utdelade och långa avbrott som gjorde att första halvleken förlängdes med hela tio minuter och två mål kom under tilläggstiden. Höjdpunkterna och målen hittar ni längre ner i texten!
 



Jakirovic valde att göra småjusteringar i startelvan och det var att ge Spikic chansen från start vilket jag kan ifrågasätta. Jag är en förespråkare för Ancelotti typen som tar det säkra före det osäkra, kör med en och samma startelva som du litar på!

I detta fallet är kroatiska ligan högsta prioritet före cupen och speciellt Uefa Conference League som vi kan låta ligga i diket. Real Betis väntar nästa vecka och jag hoppas att Jakirovic inte vilade Kaneko för en match som ”Plavi” antagligen kommer förlora?

Sex månader har det gått sedan Biscan fick sparken och vi har fortfarande inte sett Jakirovics handskrift över spelet. Fortfarande letar vi efter den perfekta startelvan och försvaret ser ut att drunkna i sin egen inkompetens. 

Ikväll var Dinamos komediförsvar tillbaka och den framfördes av ingen annan än Mauro Perkovic som floppade under första halvleken och såg osäker som en nybörjare. Tyvärr är det en spelare vi har lyft upp den senaste tiden på grund av hans prestationer. 

Se alla höjdpunkter från matchen nedan
Lokomotiva-Dinamo <---------------------------

Lokomotiva var farliga vid varje utflykt och det kändes som att de kunde göra mål på allt. Hemmalaget har intränat kontringsspelet till perfektion vilket kunde märkas för tre veckor sedan i Maksimir när Lokomotiva segrade med 3-0. Ikväll kommer första målet från ingenstans när man fångar Dinamos försvar sovande och identiska replik försöker man skapa under hela första halvleken som nästa ledde till nytt mål.
 


Baklängesmålet var en stor smäll för ”Plavi” som behövde ett kvitteringsmål för att vakna till liv. Tränaren ska inte stå och svara för varenda baklängesmål, spelarna bör ta lika stort ansvar, men Jakirovic ser inte ut att analyserat in i detalj motståndet eftersom hemmalaget har läxat upp Dinamo i två raka matcher.

Återigen var det Duje Cop som målade mot Dinamo, 34-åringen har nu gjort fyra mål på två matcher! Vi behöver gräva i historieböckerna för att hitta liknande statistik när en anfallare nätat så många gånger under en och samma gång mot Dinamo.

Om jag ska dra positiva slutsatser så är det väl att Bruno Petkovic presterade på högsta nivå och avslutade matchen med två mål, kunde ha blivit tre och en annan assist om medspelarna varit mer iskalla.

Dinamo kvitterade två gånger under matchen och båda comebacks kom i första halvleken som tur är. Jag hade inte stått ut med ett kvitterings jagande i andra halvleken. Matchbilden ändrades drastiskt till Dinamos fördel vid båda kvitteringeringarna, men tyvärr saknade anfallarna Hoxha och Vidovic mer kyla i avsluten.

Hela andra halvleken var mestadels Hawaii fotboll där Dinamos mittfält tappade greppet om matchen och till slut handlade allt om en turträff som eventuellt skulle avgöra matchen. Allt som allt så vinner vi en poäng ikväll och det är bara att acceptera att Lokomotiva från och med nu axlar Dinamo.


Summering
Nytt poängtapp innebär att vi kan tappa mark i titelstriden, igen! Efter Gorica segern förra helgen litade alla trogna på att det gamla Dinamo var tillbaka, men som vi blev lurade. Den här säsongen kan sluta hur som helst. Historia bör vi lägga bakom oss och fokusera på nuvarande. Kanske har vi alla varit bortskämda från tidigare säsongerna när Dinamo promenerade ligan och körde över motstånd som Lokomotiva alla dagar i veckan. Ligastriden är inte ännu över med Rijeka som är den mest seriösa ligatitel kandidaten i nuläget. Och just Rijeka kommer på besök till Zagreb inom två veckor. Mest troligt avgörs Jakirovics framtid i Dinamo efter den matchen som spelas 25:e februari. Avskedet kan också komma efter bortamatchen mot Real Betis på torsdag om vi upplever en storförlust som sänker moralen hos spelarna. Hur som helst varje poängtapp ger mer bränsle till konkurrenterna och för spelarna så gäller det att sova över den här dagen och förbereda i lugn och ro för Spanien resan.



Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör


Zagorac 2- svag insats av målvakten idag som kunde reagerat bättre vid Lokomotivas andramål, plus utsparkarna under hela matchen var av en låg kvalitet.
Ogiwara 1- hade stora problem på vänstersidan, hela vänsterflanken läckte mål från alla håll, något för Jakirovic att arbeta på framöver.
Ristovski 2- en av få ljuspunkter i 1:a halvleken.
Perkovic 1- tyvärr hans sämsta insats för blått någonsin.
Zivkovic 2- endast nitton år gammal, spelade utmärkt i Lokomotiva innan Dinamo drog spelaren tillbaka från lånet. Hittills har han varit medelmåtta.
Misic 2- baklängesmålen ändrade taktiken för mittfältet som tvingades att stressa fram anfall. Saknade hans bollkontroll i 2:a halvleken.
Sucic 1- byttes ut i halvtid, ikväll var det inte Petars dag.
Baturina 2- gör en assist idag, poängspelare för andra matchen på raken, men för en seger krävs det lite mer ut av en #10 på ryggen.
Hoxha 2- kommer alltmer in i spelsystemet, frågan är dock om vi alla har tid att vänta på honom. Skulle tryckt in ledningsmålet i 2.a halvleken.
Spikic 2- får en svag tvåa för hans assist i slutet av första halvleken.
Petkovic 4- trots poängtapp får Bruno en stark fyra för två mål och en riktigt bra prestation ikväll.
Kaneko 3- byttes in i halvtid för Spikic och kanske skulle han startat matchen?
Bulat 2- svagt inhopp av Bulat som inte tillförde så mycket till spelet.
Ademi 1- fick en halvtimme idag och kunde knappast förändra matchbilden.
Vidovic 1- kunde ha blivit nästa matchhjälte, men istället vittnade vi om en rostig Vidovic som kommer framöver att bara vara en avbytare för Hoxha.
Kulenovic /- spelade för lite för att betygsättas.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-02-10 22:45:45
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!