Lagbanner
Marockansk mittback till Dinamo

Marockansk mittback till Dinamo

Spekulationerna kring belgiskt födde mittbacken med marockanska rötter kretsade i kroatisk media fram tills i onsdags när det blev officiellt att spelaren skrivit på för Dinamo Zagreb.

Samy Mmaee är namnet som kommer göra sällskapet med övriga mittbackar KTC, Perkovic, Raul Torres och Bernauer. Spelaren är född i Belgien och fostrad i fotbollsklubben Standard Liege och är tillfällig landslagsspelare för Marocko där han senast fick chansen under Vahid Halihodzics tid som förbundskapten.

Mmaees fotbollskarriär har mestadels pågått i tre olika klubbar. Ett år för holländska MVV Maastricht, tre år för belgiska Sint-Truiden och senaste klubbadressen var i ungerska Ferencvaros där mittbacken spenderade tre säsonger.
 



Flytten till Dinamo Zagreb innebär inga större förändringar för spelaren. Mmae är van vid huvudmålen och det är att vinna ligatitlar, ambitionen att spela i Europa vilket antyds tydligt i Dinamo.

Spelarprofilen är 1,88cm lång och en ganska snabb mittback för en försvarare. Mmae beskrivs som en spelare som lämnar allt på planen och har en vinnarmentalitet. Marockanen blev andra mittbacken att komma in under sommarens transferfönster men det kan också betyda att Perkovic eller Bernauer blir tvungna att hitta ny adress.

Tidigare klubb: Ferencvaros (Ungern)
Ålder: 27
Position: mittback
Transfermarkt värde: 1.500 000€
Värvades för: free transfer

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-07-19 13:34:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!