Lagbanner
Opus Arena, 2024-08-11 21:00

Osijek - Dinamo Zagreb
1 - 2

Osijek 1 - 2 Dinamo: stark seger på tilläggstid!
Stefan Ristovski

Osijek 1 - 2 Dinamo: stark seger på tilläggstid!

Blått klättrade åter upp i serieledning efter sent segermål på tilläggstid av Stefan Ristovski i en intensiv match mot hemmastarka Osijek.

NK Osijek - Dinamo Zagreb = 1-2 (1-1)
Pedro Lima 10’ 1-0; Hoxha 21’ 1-1, Ristovski 90+6’ 1-2.

Laguppställningar
NK Osijek 4-3-3
Cavlina - Jurisic VB, Mrktchyan MB, Jelenic MB, Omerovic HB - Nejasmic CM, Soldo CM, Pedro Lima OM - Pusic HY, Bukvic VY, Matkovic CF

Dinamo Zagreb
4-2-3-1
Nevistic - Ristovski HB, KTC MB, Mmae MB, Pierre-Gabriel VB - Misic CM, Sucic CM - Baturina OM, Pjaca HY, Hoxha VY - Petkovic CF
 





Omgångens derby spelades på Opus arenan i Osijek. Hemmalaget spelade andra raka matchen på hemmaplan i ligan och det blev andra raka förlusten! I premiären förlorade man mycket överraskande mot nykomlingarna HNK Sibenik som är nu tillsammans med Dinamo de enda två klubbar med full pott efter två spelade ligaomgångar.

Detta kommer stå sig fram tills nästa helg när Dinamo tar emot nykomlingen på stadion Maksimir och har chansen att befästa serieledningen. För Osijek är det bara att bita ihop och försöka ta sig vidare i Conference League kvalet mot azerbajdzjanska FC Zira.

Redan under veckan kom bakslaget för hemmalaget när deras bästa spelare och målskytt Ramon Mierez meddelade att han kommer lämna klubben efter misslyckade förhandlingarna med klubbstyrelsen om förnyandet av kontraktet. Försvagade utan Mierez blev bara en mentalt krävande match för Osijek som den här säsongen har stora förväntningar på sig själva men marginalerna har inte varit på deras sida i de tre senaste hemmamatcher.

Matchen öppnades intensivt i ett varmt och kvavt sommarväder som är bara på väg att nå sin pik mot slutet av augusti. Termometern på Opus arenan steg ännu högre när hemmalaget slog till med en kontring och tog en tidig ledning efter tio spelade minuter.

Nyförvärvet Pedro Lima sätter snyggt 1-0 målet efter en assist av kollegan Soldo. Men glädjen varar endast i tio minuter när Dinamo kvitterar genom Arbër Hoxha som gör nytt ligamål i andra raka matchen. Målet kommer efter att mittfältaren Josip Misic bryter nytt kontringsförsök av Osijek och hittar Hoxha med en vacker passning.

Matchens höjdpunkter ser ni nedan i Youtube länken
Osijek-Dinamo <----------MAX TV höjdpunkter

Dinamo dominerade matchen i stort sett med vetskapen om att Osijek kommer hota med Bukvic, Matkovic och Pusic som är otroligt snabba spelare när det kommer till omställningar. Men i fortsättningen beordrades spelarna av Jakirovic att sätta ännu högre press på hemmalaget för att försöka täppa till luckorna i försvaret.

Ytterbackarna Ristovski och Pierre-Gabriel hjälpte en del genom att komma högt upp på plan vilket ger ytterligare styrka till offensiven och belöningen kom i sjätte tilläggsminuten när Ristovski fullföljer ett av sista anfallen. Pierre-Gabriel slår ett vasst inlägg från vänster sida mot första stolpen där Spikic sträcker ut foten och bolen går stolpe ut mot ensamstående Ristovski på andra stolpe som poängterar för tre starka poäng!
 


Opus arenan ser ut att passa Dinamo då detta var tredje raka matchen på bortaplan mot Osijek som Dinamo gör mål på tilläggstid.

Regerande mästarna är tillbaka i serieledning med sex poäng, lika många som Sibenik. Övriga konkurrenter som Rijeka och Hajduk tappade poängen på bortaplan mot Varazdin och Lokomotivet. NK Osijek står fortfarande på noll poäng liksom Slaven Belupo.

Fortfarande tidigt på säsongen för jubel och sång och naturligtvis behöver en viss period gå förbi för att nå en bättre form. Ändå är det full pott för det blåa tåget som ångar på och är onekligen den starkaste klubben i Super Sport HNL!
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-08-12 14:30:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!