Lagbanner
Maksimir, 2022-10-16 15:00

Dinamo Zagreb - Varazdin

Regerande mästarna möter uppstickare
Stadion Maksimir

Regerande mästarna möter uppstickare

Blått vänder blickarna mot kommande ligamatcher. Först ut blir det match mot uppstickare NK Varazdin. 

Tillbaka till en naken Maksimir som var ett tema senaste veckan. Pånytt togs upp nybyggnation av fotbollsarenan. Tills jag ser inte en spade huggen i marken, så är det bara tomma ord, den här gången från UEFA och Boban. För er som aldrig sett eller varit på stadion Maksimir, var vänliga hålla i något fast innan ni googlar. Stadion är ett unikt tema för sig, med lång historik och allt som hänt runt om omkring sedan 90-talet. 

Jobbigt läge för spelarna när man vet att man var millimetrar från segern mot Salzburg i Champions League. Jag har hoppet om att Dinamo kommer hitta atom krafterna i fortsättningen. Det kommer behövas mot ett taggat Varazdin, som var nära en skräll i förra ligaomgång mot Hajduk. 

NK Varazdin
Dinamo möter Varazdin för andra gången den här säsongen i ligan. Matchen i augusti slutade oavgjort (1-1). Rättvist resultat där vi vittnade om ett blekt Dinamo som hade mer eller mindre fokus på Champions League kvalet. 

Nykomlingen har verkligen visat att dom tänker stanna i ligan. Efter tolv spelade omgångar har man plockat 16 poäng och man huserar på 5:e plats i ligatabellen. Gästerna förtjänar fler poäng och därför vill jag lyfta varningssignaler här. Varazdin är efter Dinamo, ligans andra bästa bortalag! Statistiken säger 3-1-2 på sex bortamatcher med en omdiskuterad förlust förra veckan mot Hajduk (0-1) i 98:e minuten! 

Dinamo Zagreb 
Här tänker man att mästarna inte ska skrämmas av ett lag som Varazdin. Eftersom Dinamo har något som väger tyngre och det är att man lyckats förlänga förlustfria sviten på hemmaplan på hela 22 matcher! Serien lär fortsätta efter helgens match på Maksimir. 

Frågan är om en del spelare borde få förtjänad vila och jag tänker främst på Orsic som fick en känning i slutet av Salzburg matchen. Ademi som byttes ut redan efter 68 minuter senast, hade varit smart att spara kaptenen till derbyt. Ristovski är inte ännu redo för 90 minuter. Vem mer kan tänkas starta på bänken? Petkovic kanske? 

Dinamo har en spelare i sjukstugan, så det betyder att man har ”bara” 27 friska i familjen. Startelvan med 4-2-3-1 formation: 
Livakovic- Moharrami, Ljubicic, J. Sutalo, T.Catherine- Baturina, Misic- Ivanusec, Spikic, Bockaj- Drmic

Tankar inför
Spelarna är tillräckligt professionella att ta revansch redan på söndag. Tippar att Dinamo vinner matchen. På vilket sätt, om det blir stressigt och tungt, det är det minsta viktiga. Vi måste vinna den här matchen för att förbereda oss i lugn och ro inför derbyt mot Hajduk. Vilket vi självklart kommer att göra.

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Datum: 16.10 söndag
Tid: 15:00
Tips: 3-1 (Spikic, Drmic, Bockaj)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-16 08:19:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!