Lagbanner
2023-08-02 16:00

Astana - Dinamo Zagreb
0 - 2

Rutinerad bortaseger
Blått har säkrat minst Conference League gruppspel

Rutinerad bortaseger

Dinamo Zagreb har säkrat tredje kvalrundan i Champions League mot AEK. Reserverna Emreli, Sucic och Marin tog chanserna i returen och ledde blått till seger.

FC Astana - Dinamo Zagreb = 0-2 (0-1)
Emreli 24’ 0-1, Marin 89’ 0-2

Tyvärr så kunde jag inte se matchen eftersom jag befann mig mitt ute på den varma motorvägen i Kroatien. Så den här matchrapporten kommer vara jättekort och utan spelarbetygen.
 




//

Tränaren Igor Biscan har överraskat ännu en gång med startelvan och den här gången valde man att återigen ge chans till Mahir Emreli som imponerade i senaste ligamatchen mot NK Istra och skrev sig i målregistret och en assist.

Ovan nämnda spelaren gjorde det igen efter 24 spelade minuter och gav ledningen till Dinamo och om någon ens tvekade att Astana kunde vända på ett fyra måls underläge, så var det definitivt helt kört efter nytt baklängesmål. 

Ledningsmålet var Emrelis andra mål på två raka matcher. Spelaren har börjat leverera för Biscan och det gillar vi. På gott och ont säger jag detta då man misstänker att något pågår bakom kulisserna för Ivanusecs övergång till Feyenoord.

Jag hoppas att jag har fel i det jag skriver, men du lämnar inte en het Ivanusec på bänken. Vi får se vad morgon dagen bär med sig när vi öppnar mobilen och läser om silly season på olika portaler. För övrigt så var det roligt att se 19-årige Petar Sucic från start som assisterade till ledningsmålet. Nytt blod föds på nytt och vi kan officiellt säga att Dinamo har ny talang på gång.

Hemmalaget gav aldrig upp, inte ens efter Emrelis mål. Men inte ens ett tröstmål skulle komma idag på grund av en strålande Livakovic. Dinamo målvakten har nu hållit nollan i tre raka tävlingsmatcher! 




I den 88:e matchminuten skulle inhopparen Antonio Marin komma med i målregistret. Efter ett försök från Martin Baturina som målvakten Condric räddar, men returen går till Marin som enkelt gör mål. 

//

Summering 
Summa sumarum blev det totalt 6-0! Starkt att inte släppa in ett mål i returen när duellen redan var avgjord på stadion Maksimir förra veckan. Positivt att Sucic fick chansen och att Emreli gjorde mål i andra raka matchen. Med avancemanget kan vi också kvittera att Dinamo har minst säkrat Conference League gruppspelet. Men jag räknar med Champions League spel även den här säsongen och inte ens AEK ska kunna stoppa det blåa tåget!


Nästa kvalmatch är nästa vecka den 8:e augusti. Första matchen spelas i Aten på OPAP arenan.

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-08-02 18:56:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!