Lagbanner
Stadion ¦ubicevac, 2022-08-28 18:30

Sibenik - Dinamo Zagreb
1 - 2

Rutinerad seger
Petkovic avgör mot Sibenik från straffpunkten

Rutinerad seger

Förväntad seger mot ett kämpande hemmalag. Dinamo fick äntligen lufta nyckelspelare, men blev av med Bosko Sutalo som klev av planen i första halvlek.

Dinamos bästa spelare kunde äntligen vila lite, det här är redan den fjärde matchen på 11 dagar, och låt oss lägga till förlängning mot Bodø, som uttömde de sista atomerna av plavis styrka.

Antonio Marin fick äntligen chansen från start, förra säsongen spelade han fantastiska matcher för Sibenik på Subicevac när han var utlånad. Jag är dock lite besviken på grund av dansken Lauritsen, som värmde bänken i dagens match också.

HNK Sibenik - Dinamo Zg = 1-2 (1-1)
D. Mina 37’ 1-1 |  Ivanusec 35’ 0-1, Petkovic 68’  1-2(straff)

Startelvan i 4-2-3-1 formation
Livakovic – Moharrami, Peric, Sutalo, Bockaj –  Misic, Baturina - Spikic, Ivanusec, Marin – Drmic


Hur som helst, Cacic försökte med en blandad laguppställning och letade efter tre nya poäng på Subicevac. Första seriösa attacken från de blåa kommer efter 9 minuter. Ribban skakar, Bockaj bröt igenom vänstersidan, slog inlägg på andra stolpen där Josip Drmic mötte upp bra och nickade på mål, men försöket träffade bara ribban. Dinamo kommer närmare ledningsmålet, schackmatt situation för Ivanusec som skjuter från 6-meter, men målvakten Rogic visar återigen sin klass och försvarar fenomenalt.

Blandade uppställningen spelar bra, från fot till fot, Sibenik står i ett rejält block och väntar på ett tillfälle att gå till vila. Precis innan ledningsmålet får Sutalo kliva av planen, det här ser inte bra ut. Nu har vi både Josip och Bosko Sutalo på skadelistan. Dilaver kommer in istället och några minuter senare är det Ivanusec som gör ett snyggt nummer i 35:e minuten och äntligen mål för den blåa tröjan den här säsongen.

Tyvärr så dröjer ledningen i knappt två minuter när Mina kvitterar. Hemmalaget vaknar till liv och har inget emot att anfalla med hela laget fram tills halvtid. Sibenik stannade inte där, men de såg sin sista chans i den 52:a minuten.
Stor möjlighet för Sibenik som öppnar upp kontringen som ett paraply, anfallaren som vi varnade för, Delic försöker dribbla förbi Dilaver, men Dinamos försvarare rensade i tid.

Cacic får agera igen och gör ändringar och sätter in Orsic istället för Spikic, Petkovic istället för Drmic och Menalo istället för Antonio Marin. Dinamo tar matchen till en helt ny nivå och får snabbt en chans från straffspark. Petkovic är säker från straffpunkten och allting är återställt.

Orsic hade ett par chanser men återigen Rogic! Målisen försvarar två rena chanser från Orsic som under samma sekvens från nära håll missar att döda matchen, varefter styr målvakten ytterligare ett skott från returen, denna gång skakar Orsic stolpen. Dinamo har inga problem att föra matchen till slutsignalen utan dramatik. Slutsiffrorna kunde snyggas till men tre poäng är allt som räknas ikväll.

Summering
Ytterligare en rutinseger för plavi, Cacic kan vara nöjd med prestationen, han vilade nyckel spelarna och Dinamo såg bra ut. Han lät inte Sibenik komma undan. Dock så undrar man hur det gick för Bosko Sutalo, som kom ut i den 34:e minuten efter en skada.

Spelarbetygen från 1(underkänd) till 5(mästerlig)
Livakovic 3 - även om Livi hade lite att göra i 2:a halvleken, så var han på tårna i första halvleken och räddade det som gick att rädda
Bockaj 3,5 - spelar ännu ett parti i särklass även om han inte gör assist eller mål. Bockaj växer match för match
Moharrami 2 - stabil idag, får en stark tvåa
B. Sutalo / - kliver av planen p.g.a. skada i 35:e minuten
Dilaver 2 - kommer in istället för Sutalo, fick direkt gult, behövde tid att komma in i matchen, spelar upp sig i andra halvlek
Peric 3 - stänger försvaret i andra halvleken tillsammans med Dilaver
Misic 2,5 - kontrollerar matchen och tempot, kändes bollsäker idag
Baturina 3,5 - spelar 90 minuter idag, inblandad i första målet med en assist
Ivanusec 4 - bästa spelaren på planen idag. Jag är oerhört glad att det har lossnat för Ivanusec
Spikic 2 - svag insats idag, lyckades inte borra igenom motståndarnas försvar
Marin 2 - ok insats med tanke på att det var hans första match från start, synd att han inte nyttjar denna chansen, frågan är när han återigen får starta
Drmic 3 - kämpar och är inblandad i det mesta, saknas ett mål idag
Orsic 2,5 - kommer in i 2:a halvleken, lyfter laget med ett starkt inhopp
Petkovic 3 - Bruno gör mål återigen, den här gången avgör han matchen från straffpunkten 
Menalo och Ljubicic / - spelade för lite för att betygsättas 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-08-28 21:58:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!