Lagbanner
Gradski Stadion, 2022-07-23 21:00

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb

Säsongens första bortamatch
Dinamo behöver positivt resultat

Säsongens första bortamatch

Kan Dinamo studsa tillbaka efter besvikelsen i Champions League kvalet?

Slaven Belupo
När jag presenterade Slaven Belupo i krönikan ”Bekanta er med kroatisk fotbollskultur”, så skrev jag att jag rankade Belupo som bottenlag. Jag kanske får äta upp mina ord. Det som Slaven Belupo visade upp borta mot nykomlingarna NK Varazdin i premiären såg positivt ut. Belupo ägde stora delar av matchen och brände flera målchanser, men vann förtjänat med 1-0. Vi får räkna med att vi kommer att möta ett hemmalag på tårna.

Läget i Dinamo
Dagen efter Champions League kvalmatchen mot Shkupi hade jag en konstig känsla. Kanske förväntade jag mig ett självsäkert Dinamo som skulle köra över motståndet och redan på hemmaplan säkra avancemang till nästa kvalrunda. Hur klarar vi oss utan Sutalo i kommande matcher? Vad händer med Orsic, ska han säljas? Många frågor obesvarade väcker bekymmer så här tidigt på säsongen. Kanske är det bara jag som är fundersam. Storlagen har något gemensamt och det är att dom växer desto längre säsogen går!

Startelvan mot Slaven Belupo:
Livakovic – Ristovski, Lauritsen, Thephile-Catherine, Stefulj – Ademi, Ljubicic – Orsic, Menalo, Petkovic – Drmic

Tankar inför säsongens första bortamatch
På pappret är vi favoriter, men pappret  kommer inte räcka mot Slaven Belupo. Bortamatcherna mot Slaven har alltid varit stentuffa. En rotation i startelvan lär vi inte se och en Orsic hoppas jag från start! Om Dinamos bästa spelare ska komma i form så behöver han speltid. Ante Cacic har fått en portion med kritik efter Champions League kvalmatchen mot Shkupi. Själv anser jag att det inte är läge för panik.

Plats: Gradski stadion (Koprivnica)
Tid: 21:00


 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-23 09:48:14
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!