Dinamo vann efter fastan som varade i hela tre ligamatcher

Ristovski 67’ 1-0.

Det var en solig och vacker dag i Zagreb. Allt var förberett för ett minnesvärt avsked för legendariska Ademi. Endast Drazen Ladic har spelat fler matcher för klubben än Ademi.

Det är först nu som man inser att kaptener som Ademi inte födds på trädet. Så här uttalade han sig när han fick frågan varför han lämnar klubben:

”Om jag känner att jag inte kan leverera på topp nivå, så vill jag inte vara gruset i maskineriet” bara buga och tacka #6 som kommer att vara svår att ersätta.

Halvleken präglades av Bruno Petkovics knäskada och vi väntar otåligt på beskedet hur illa det egentligen är! Anfallaren fick kliva av redan i 20:e minut för Josip Drmic

Matchen höll på att öppnas med ett tidigt ledningsmål av just Ademi! Publiken och alla vi bakom sofforna förväntade oss anfallsvågor en efter en. Men det uteblev och istället visade Rijeka att man har inte kommit bara för att försvara sig.

Gästerna var bra placerade, spelade aggressivt över hela planen och matchen, men utan riktiga möjligheter, under de inledande trettio minuterna. Då skapades den första riktiga målchansen av Antonio Marin och Niko Jankovic, Dinamo-spelare som är utlånade i Rijeka!

Direkt efter Rijekas målchans satte Dinamo ihop ett bra anfall och efter kombinationen Baturina-Ivanusec träffar Josip Drmic ribban. I slutet av första halvlek hade Ademi ännu en chans, men bortamålvakten Labrovic stoppade försöket.

Halvleken öppnades nervöst av Dinamo, och det var viktigt att laget inte visade tecken på passivt spel. För andra gången i matchen skakade bortalagets ribba. Den här gången var det Ristovski som sköt!

Ristovski gjorde inte mål då, men har var träffsäker i den 67:e minuten efter en hörna. Han lämnades helt ensam som ett spöke vid den andra stolpen och gjorde 1:0!

Rijeka gav inte upp. Bollinnehav 61% från första halvleken började krympa och vi var nere på 56% i 82:a minut när Dinamos stolpe skakar efter Hodzics försök! Bollen gick förbi Livakovic och jag var helt säker på att detta var kvittering, men med mycket tur på slutet, kammar vi hem tre stora poäng!

Minuten efter händer det som vi alla väntade. Ademi byts ut och lämnar Maksimirs gräsmatta för sista gången. Farväl Arijan och lycka till i karriären!

Summering
En match som hade spänning och en match där Dinamo visade sitt riktiga ansikte. En sak i fråga är om Ademi påverkade motivationen hos spelarna. Det har säkert spelat viktig roll att det är ett derby, men även avskedsmatch. Spelet måste höjas om vi ska ro hem titeln utan dramatik. Ante Cacic har två lugna veckor framför sig att åtgärda bekymren. Vi fortsätter utan Ademi med plus nio poäng före Hajduk. Fortfarande är det tio matcher att spela, men nu har vi världens chans efter landslagsuppehållet när spelschemat ser ut följande: