Segern satt långt inne
Spelarna firar segermålet på tilläggstid

Dinamo var nästan tagna på bar gärning! Det som räknades vara 3 säkra poäng, blev en nagelbitande tillställning. Men väl på tilläggstid räddade Luka Menalo dagen!

Dinamo - Lokomotiva = 3-2 (2-2)
Drmic 25' 1-2, 34' 2-2, Menalo 91' 3-2. | Kulenovic 4' 0-1, Ibrahim Aliyu 22' 0-2.

Lokomotiva startade piggare, pressade högt Dinamos backlinje och det gjorde man nästintill perfekt och tog ledning redan i den 4:e minuten! Otroligt klumpigt misstag av den erfarne franske mittbacken Theophile-Catherine som slår en felpassning, vilket  läses av Lokomotiva spelarna som straffar detta. Kulenovic som är utlånad från Dinamo, visar respekt och firar inte målet. Dinamo försökte studsa tillbaka och hade bollinnehav men utan något konkret. Istället var det modiga Lokomotiva som utökade till 0-2 och här insåg man att detta blir en lång kväll. Cacic inser att djävulen tagit skämtet på allvar och plockar ut den sega och tjocka vänsterbacken Bockaj redan i 25:e minuten för anfallaren Josip Drmic. Det tar inte ens en minut och Drmic gör sitt första mål i Dinamo tröjan! Reducerat till 1-2! Men det var inte allt från nyförvärvet. Drmic skulle kvittera till 2-2 i 34:e minuten efter en assist från Ivanusec. Publiken fick se en underhållande första halvlek med hela 4 mål.

Vi startar från noll i andra halvlek tack vare Drmic. Men den här halvleken var inte lika underhållande, rättare sagt det var som dag och natt jämfört med första 45 minuter. Dinamo skapar några vassa läge i perioden 65-75 minut där målvakten Santini gör fyra kanonräddningar! Cacic gör ännu ett bra drag när han byter in Luka Menalo för Spikic, som skulle visa sig vara avgörande. Yttermittfältaren skulle avgöra på tilläggstid när han nickar in segermålet.

Summering:
Viktigast av allt var att starta med seger i ligapremiären. Matchen gav oss viktiga svar: Bockaj platsar inte i startelvan trots att han har en otrolig vänsterfot. En annan fundering är: när ska matchhjälten Luka Menalo spela från start? Säsongen är ung, men så enkla misstag från backlinjen får inte hända i kommande matcher. Nästa tävlingsmatch redan på tisdag i Champions League kvalet mot Nordmakedonska FC Shkupi.

Spelarbetygen från 1- till 5.
Livakovic - 2 släpper in två mål idag. Hade annars inte mycket att göra.
Sutalo - 2 ostabil och inte helt hundra. Saknar matchtempo
Theophile-Catherine - 2 gör flera misstag var av ett resulterar med baklängesmål. Gör assist på tilläggstid och får tack vare detta en svag 2:a.
Bockaj - 1 byts ut redan i den 25:e minuten. Syns att han har lagt på fler kilo under sommaren.
Ristovski - 2,5 deltar i offensiven. Stabil insats idag.
Ademi - 2,5 kaptenen gör också en stabil insats. Mentalt viktig för laget.
Ivanusec - 3 speluppbyggnad startar från Luka. Spelet kröntes med en assist.
Ljubicic - 3 startade matchen centralt i mitten, efter 25 minuter flyttad på vänsterbacksplatsen. Spelade som om detta var hans 150:e match i blåa tröjan.
Orsic - 2 osynlig idag. Saknar matchtempo?
Spikic - 3 gör en assist idag. Deltar i offensiven och jobbar för laget.
Petkovic - 2 vinner som vanligt nickdueller men som anfallare måste han komma till avslut.

Drmic - 4 får högsta betyget då han rutinerat sätter två mål och räddar Dinamo från ett fiasko i 1:a halvleken.