Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-03-18 18:55

Dinamo Zagreb - Tottenham

Skakigt inför Tottenham ikväll

Skakigt inför Tottenham ikväll

Ikväll spelar Dinamo sin returmatch mot Tottenham på Maksimirstadion. Efter skandalerna med både klubb och personer i ledningen ställs Dinamo inför årets match hemma i Zagreb.

Det är uppskattningsvis få personer som inte nåtts av nyheten att bröderna Mamic, tillsammans med Vrbanovic, stulit 150 miljoner kronor ur Dinamos kassa. Domen och nyheterna kom tidigare i veckan och det var allt annat är tajmat för Dinamo och dess spelare eftersom man ställs mot Tottenham i en direkt avgörande returmatch hemma på Maksimir.

Nåväl, matchen i fokus. Klockan 18:55 blåser Massa igång matchen. Krznar, som i detta nu är huvudtränare, menar att ett 0–2-resultat inte är något omöjligt, snarare tvärtom.

- Vi åkte ifrån London och tillbaka till Zagreb efter en väldigt bra genomförbar match av hemmalaget. Vi jagar ett svårt resultat, som däremot inte är omöjligt. Vi måste ge vårt max, kanske även mer än max. Det är då vi kan nå ett positivt resultat.

Alla rubriker som förde fokus på Dinamo och Mamic-skandalerna kanske skakar laget generellt men Krznar menar att det inte ska påverka kvällens utskott.

- Vi har förberett oss inför matcherna mot Tottenham i cirka 15 dagar, vi har gjort och åstadkommit det vi behövt för att känna oss redo. Nu är det någon enstaka detalj som vi ska sätta på plats. Vi kommer därmed heller inte göra några större rockader, det finns ingen idé att göra det. Vi utgår ifrån Mamics tankar, idéer och planer. Vi har jobbat med hans taktik i flera år och vi utgår utifrån det vi är vana vid. Det viktigaste är att fylla på där det läckte förra matchen, och försöka stärka de sidor som behövs. Det är givetvis en förlust för oss att Zoran inte är med men vi ska hantera detta på ett professionellt sätt och därmed försöka ge oss alla en fin överraskning om möjligt.



Mourinho drar dock ner på förväntningarna och hävdar att allt fortfarande är öppet.

- Ett 2–0-resultat är ett öppet resultat, resultatet i sig är inte stort. Ingenting är över och det kommer att vara svårt. Vi utgår ifrån att vi får med ett positivt resultat men även om vi förlorar 1–0, 2–1 eller 3–1 så blir det bra för vår del. Däremot blir jag inte glad om det blir ett avancemang genom en förlust i returmötet. Det är en viktig faktor, vi måste tänka att vi inte ska vara nöjda genom att förlora men ändå ta oss vidare.

Förväntad startelva mot Tottenham ikväll
                   Livakovic
Ristovski – Lauritsen – Theophile - Leovac
                     Jakic
Ivanusec – Ademi - Majer – Orsic
                   Petkovic
 

JURE (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-03-18 09:18:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!