Lagbanner
2022-10-25 21:00

Dinamo Zagreb - Milan
0 - 4

Storförlust mot Milan
Upp med huvudet Ljubicic

Storförlust mot Milan

Blev ingen dramatik på Maksimir, Milan vinner för lätt och lämnar inget efter sig, plockar även smulorna från bordet

Dinamo missade sina chanser mot Salzburg. Att rädda skinnet mot Milan och Chelsea är orealistiskt. Efter kvällens förlust krävs det bragd insats på Stamford Bridge om en vecka. I dagsläget är blått sist i gruppen med 4 poäng, Salzburg ligger före med 6 poäng.

Dinamo Zagreb - Milan = 0-4 (0-1)
Gabbia 39’ 0-1, Leao 49' 0-2, Giroud 59' 0-3 straff, självmål 69' 0-4.

Dinamo rivstartade matchen och lyckades hålla bollen i 2 minuter och 45 sekunder när Peric slog en taskig hemåt passning till Livakovic, som höll på att bryta foten när han försökte rädda bollen som gick ut till en hörna för Milan.

Gästerna från Milano tar snabbt över taktpinnen och pressar högt. Rebic, De Ketelaere och Leao gör det bra offensivt och plötsligt skapas oreda i Dinamos straffområde när flera skott på raken, hamnar i blockad. 

Tio minuter är förbi oss och redan nu kan man konstatera att det laget som tar ledningen, kommer låsa matchen. Blått dominerar igen, allt går enligt planen när Dinamo skapar två farliga läge mellan 16-18 minut. Inlägget från Orsic lyckas Milano försvaret rensa, men när kritiserade Ivanusec försökte placera bollen i mål utanför straffområdet, tvingade han målvakten Tatarusanu agera. 

Halvtimme in i matchen och matchplanen hos Milan är enkel. Spelarna som efterfrågas med insticken är Rafael Leao och Rebic. Till slut syns en Giroud som annars varit anonym. Fransmannen hoppar högst och får till en farlig nick mot mål, men Livakovic gör en paradräddning! 

0-1 Milan
När första halvleken såg ut att bli mål lös, så slarvar Dinamo spelarna med passningarna och till slut tvingas Petkovic tackla Benacer. Frisparksläge såg ofarligt ut, men Tonali slår ett perfekt inlägg och mittbacken Gabbia nickar in. Trots publikstödet, blir det uppförsbacke för blått som behöver ställa om inför avgörande halvleken.

Andra halvlek 
Det är inte över förrän den feta damen sjunger. Den hoppades man på när andra halvleken blåstes igång. Tyvärr bjuder Dinamos backlinjen Rafael Leao på dans. Vad håller Josip Sutalo på med? Leao promenerar igenom försvaret och trycker in enkelt 0-2! 

Hemmalaget är under narkos. Lagdelarna är splittrade och Milan går för ett tredje mål. Men  Cacic väntar inte. Han kastar in Drmic, Baturina och Spikic! Alla offensiva korten är spelade men läget är hopplöst.

Tyvärr bjuds Milan på en billig straff i 59:e minuten och går mot en behaglig kvällsafton. Det var länge sedan en utländsk klubb körde över blått på det här sättet. Nu är vi definitivt våldtagna och bortkastade.

Ljubicic som drog på sig straffen lyckas även sätta självmål. Vilken kväll för Robert, vilket flyt för rossoneri. Nu är det viktigt att detta resultatet inte rinner iväg. Tack vare Livakovic stannar målräknaren vid 0-4. Domaren hjälper också till då han väljer att inte lägga till någon extra minut. 

Summering
Grattis till spaghetti. Välförtjänt seger som jag inte ens kunde drömma om i mina vildaste drömmar. Om jag ska ta upp ett tema, så är det mittbacken Josip Sutalo som är också en landslags spelare och förväntas ta plats i startelvan i Qatar 2022. Bedrövlig insats i 2:a halvleken i en final på Maksimir av unge mittbacken. Nu gäller det att ladda om mot Osijek till helgen och redan nästa vecka väntar Chelsea. Godnatt allihopa! 

Spelarbetygen 
5- legendarisk 
4- världsklass 
3- proffesionellt 
2- medel 
1- amatör 

Livakovic 2- räddar äran med några fantastiska räddningar 
Sutalo 1- uselt försvarsspel när du spelar en måstematch. Så här får det inte se ut under VM som spelas om en månad
Peric 2- gör inga grova misstag som Sutalo
Ristovski 1- hängde inte med ikväll, är inte redo för den här typen av matcher ännu
Moharrami 2- gör en bra insats ikväll, löper kopiöst mycket och lyckas stundtals stänga Leao och Rebic
Ljubicic 1- så synd om den här killen, det här förtjänade han inte, men Robert är en mentalt stark kille som kommer att resa sig
Ademi 1- kaptenens bränsle tog tidigt slut
Misic 2- gör sitt arbete som mittfältare, men räckte inte till då andra lagdelar var inte lika bollsäkra
Ivanusec 2- måste erkänna att han gör en bra match trots detta usla resultat 
Orsic 1- osynlig ikväll, #99 har hamnat i nån sorts formsvacka
Petkovic 1- lyckas bra i första halvleken men försvinner i andra liksom hela laget
Drmic, Baturina, Spikic 2- byts in samtidigt i minut 58 när laget ligger under med 0-2, taskigt läge att kräva mirakel från inbytta spelare
Bulat, Bockaj / - spelade för lite för att betygsättas 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-25 23:10:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!