Lagbanner
2021-02-25 21:00

Dinamo Zagreb - FC Krasnodar
1 - 0

Succén fortsätter – Dinamo vidare till åttondelsfinal

Succén fortsätter – Dinamo vidare till åttondelsfinal

Krasnodar hade inte mycket att sätta emot. Ryssarna var svaga och ineffektiva medan Dinamo kontrollerade matchen från start till slut. Dinamo kunde relativt enkelt vinna med 1–0 och ta sig vidare till åttondelsfinal i Europa League.

En kort analys och matchsammanfattning innebär denna gång en ensidig och enkelriktad historia. Vi kan konstatera att Livakovic höll nollan igen, gästerna från Ryssland hade enbart två chanser att näta dock utan något resultat. Krasnodar var allt annat än vassa framåt och det spökade väldigt mycket där bak, även på mittplan. Berg var inte med denna kväll, Claesson var otroligt osynlig och Olsson kom in i andra halvlek. Den sistnämnde hade gjorde heller inte sin bästa match denna kväll. Gästernas tränare är nog allt annat är nöjd i denna stund då laget både åkt ut i den inhemska cupen och nu Europa League.

Dinamo hade däremot orsak att fira. Som ovan påpekat så höll Livakovic nollan igen, mycket av detta ligger också i de fyra spelare framför honom (Ristovski, Theophile, Lauritsen och Gvardiol) som underlättar arbetsbelastningen något enormt. Dinamo har väldigt bra försvarspel med just försvarsspelare som gör ett fantastiskt jobb. För att lyfta några exempel så har Lauritsen inte förlorat en enda nickduell två-tre matcher tillbaka, Theophile har höjt sin lägstanivå i och med Lauritsen. Ristovski äter upp gräset framför och bakom sig, en fantastisk ytterback som vågar lyfta och medverka i offensiven. Gvardiol däremot, han borde inte varit försvarsspelare, den tekniken denna kille besitter saknar vissa mittfältare. Otroligt kul och intressant att titta på honom. I alla fall fram till sommaren då han tar sig vidare till Red Bull Leipzig.



Mittfältarna då, ja, som vanligt är det Jakic (återigen) som briljerar och gör ett hästjobb som resulterar i det enda målet i matchen. Ademi, med sin erfarenhet och ledarskap, dirigerar balansen mellan de offensiva och defensiva bitarna väldigt fint. Orsic är också tillbaka, denna gång på riktigt. Det behövs både för Dinamos som Kroatiens del. Krasnodar fick inte stopp på honom och fick istället sätta dit två spelare som backar upp varandra. Det i sin tur gav mer yta åt Petkovic. Om man ger Petkovic man mot man-möjlighet, då är det mer eller mindre kört. I alla fall i denna stund i turneringens slutspelsskede. Det är nästintill omöjligt att stoppa honom och det ser enkelt ut. Det blir intressant att se honom mot ett bättre, med all respekt gentemot ryssarna, lag i kommande Europa League-matchen. Majer och Ivanusec är denna kväll möjligtvis en av de som skapat minst, vilket inte innebär att de var dåliga på något sätt. Nej, tvärtom. Som lag och helhet funkar det perfekt med startelvan men just dessa två sistnämnda spelare bör höja sig lite eftersom bänken är full med spelare som kan ta denna plats. Det gäller även Majer, oavsett om han bär nummer tio på ryggen. Spelet stannar av och det går långsamt när han får bollen, vilket inte passar resterande nio spelare runt om kring. Just Majer blev utbytt i andra och det kändes som att han var besviken, något han bör vara.
 


Om den första drabbningen i Ryssland var intressant med hela fem mål under 90 minuter, så var denna match en nivå under. Dinamo ställde upp på ett bättre sätt och spelade smart, bjöd möjligtvis på en gratischans dock inget mer. En taktisk match från kroaternas sida som dock inte backade tillbaka och spelade på resultat. Ett offensivt Dinamo avancerar vidare till åttondelen. 

Lottningen sker på fredag 26 februari kl. 13 i Nyon.

Nedanstående lag kan Dinamo ställas mot
(laget med högst marknadsvärde redovisas längst upp, laget med det minsta marknadsvärdet redovisas längst ner)
Manchester United 738,35
Tottenham 719,65
Arsenal 554,00
Milan 496,30
Roma 370,35
Ajax 335,75
Villarreal 246,70
Shahktar Donetsk 158,70
Dinamo Kiev 115,55
Granada 111,90
Olympiacos 90,55
Rangers 80,03
Slavia Prag 62,25
Young Boys 55,95
Molde 14,25
*(Dinamo 103,35)

Jure (KROATIEN/DINAMO-RED)redaktionendinamo@hotmail.com2021-02-25 23:35:53
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!