Lagbanner
Maksimir, 2023-01-21 17:30

Dinamo Zagreb - Gorica
0 - 0

Svag insats av Dinamo
Livet är inte detsamma utan Orsic

Svag insats av Dinamo

Spelarna kämpade för ligatiteln, BBB krigade mot styrelsen

Oväntat fel i det blåa maskineriet när man tog emot ligajumbon. Vi skrev inför matchen att Gorica ska inte underskattas bara för att de ligger sist, och hur viktigt det var för att öppna upp motståndet tidigt. Ett tidigt ledningsmål kom redan i 2.a matchminuten…


 



Första halvlek
Dinamo dominerade redan från början av matchen och Goricas nät skakades efter hundra sekunder när Spikic träffade klockrent. Tyvärr reagerade VAR och signalerade domaren att Dinamos högerback Ristovski gjorde ett regelbrott. Målet avvisades med rätta.

Att Dinamo dominerade med hela 80% i bollinnehav betydde inget innan klubbarna gick till halvtidsvilan. Det fanns ett uppenbart fel och det är individuell kvalitet i offensiven efter försäljningen av Orsic och skadan på Petkovic.

Andra halvlek
Första seriösa målchansen kommer efter en timmes spel när Josip Misic drar ett hårt skott utanför straffområdet. Målvakten Banic räddar ut till en hörna. Bortalagets målvakt började att värma upp.

Dinamo kom närmast ledningsmålet när mittbacken Sutalo nickade under ribban, men igen var det målvakten Banic som lyckades avvärja bollen i målramen med fingertopparna.

För varje minut var det svårare att kontrollera och bygga upp varje offensiv aktion. Snöovädret gjorde det tufft för båda lagen. Ivanusec försökte, men kom ingenstans och Drmic fick inte ens ett skott mot mål mot ligans sämsta klubb.

En poäng är en poäng och Dinamo har nu sju poäng ner till Hajduk Split på andraplats, trots en match mindre spelad.

Summering
Större än match var Bad Blue Boys som skickade meddelande till Dinamos styrelse vid dagens match: ”Skapa er egen klubb” och skanderade ”Styrelsen ska får höra, räknade är era dagar”. Kriget i klubben fortsätter och fansen vill ha demokratisering av Dinamo och större rättigheter för sina företrädare inom styrelsen. Frågan är vem som kommer våga hamna i konflikt med Mamic och Antolic.

Det är en turbulent tid, det kan vi enas om. Men vi kommer överleva detta och bära hem ännu en ligatitel. För detta saknas det två- till tre nyförvärv i offensiven. Allt mer pratas det om Josip Brekalo (Wolfsburg) och ersättaren till Josip Sutalo; mittbacken Omeragic från FC Zurich.
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-01-21 22:21:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!