Lagbanner
Stadion Andelko Herjavec, 2023-02-19 15:00

Varazdin - Dinamo Zagreb

Tuff bortamatch

Tuff bortamatch

Efter promenad segern borta mot RNK Split (3-1) i Kroatiska cupen, åker Dinamo på ännu en bortamatch - den här gången mot hemmastarka Varazdin

Dinamo kommer närmast från en 1-0 seger i ligaspelet hemma mot Istra. Ännu en match där målfyrverkeriet uteblev, trots en mängd med chanser och avblåsta mål efter VAR-analyser. Ja, vi kämpar verkligen med målskyttet, speciellt efter att #99 lämnat för PL.

En del har hänt i klubben under helgen. Föutom att året startade med att man säljer Orsic till Southampton, förväntades en ersättare fylla den tomplatsen. Istället fortsatte exodus med mittbacken Lauritsen och nu senast Emreli. Ännu en anfallare lämnar klubben och klubben har två renodlade anfallare kvar i Petkovic och Drmic.

Styrelsen svarade genom att göra ett oväntat drag och låna in unga Perkovic (mittback från Istra). Schackdrag som denna går att göra när du har en ofarlig Hajduk Split som är -8 poäng bakom och detta med en match mer spelad.

Ligatiteln känns avgjord på förhand, men vi ska inte fira i förväg. Bortamatchen mot Varazdin kommer visa Dinamo riktiga ansikte. Efter uppehållet har man mött Istra (1-0), Slaven Belupo (1-1), Lokomotiva (2-1) och Gorica (0-0).

Förväntad startelva:
Livakovic MV - Ristovski HB, Ljubicic VB, J.Sutalo MB, Peric MB - Ademi DM, Misic CM - Ivanusec OVM, Spikic OHM, Baturina OM - Petkovic FW

 



NK Varazdin
Räkna med att vi kommer att se ett agressivt hemmalag. Varazdin förlorade hemma mot Hajduk med hela 4-1, men matchbilden speglade inte resultatet. Dinamo har redan mött Varazdin på bortaplan den här säsongen och den matchen slutade oavgjort. 

Fyra senaste matcher
Varazdin - Lokomotiva = 0-0
Varazdin - Slaven Belupo 1-0
Istra - Varazdin = 2-1
Varazdin - Hajduk = 1-4

Matchbilden
Hemmalaget är inne i formsvacka och jag känner på mig att "plavi" kommer ta hem samtliga poängen. Jag hoppas att det lossnar för någon i offensiven. Gör det inte det, då kan vi åtminstone förlita oss på Livakovic och försvaret. Kanske räcker det med ett mål denna helg? 

Plats: Andjelko Herjavec stadion
Datum: 19 februari
Tid: 15:00
Tips: 0-1 (Petkovic)

 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-02-17 18:34:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!