Lagbanner
"Vi är bättre än Dinamo..."

"Vi är bättre än Dinamo..."

Temperaturen stiger inför supercup-finalen

En vecka innan liga säsongen kickar igång så kommer supercup titeln göras upp mellan två största klubbarna i landet. Slaget om säsongens första titel startar på lördag klockan 20:00. Dinamo är regerande liga mästare och Hajuk vann cupen. 

Rivaliteten mellan klubbarna gör att inställningstonen inför säsongen framhävs ofta, men båda lagen vill verkligen vinna trofén, särskilt mot sin största rival. Så här uttalades sig en spelare i Hajduk på en presskonferens inför matchen. Modiga ord kom även från Dinamos nyförvärv Josip Drmic. Tonen tystades ner av före detta förbundskapten tränare Ante Cacic (Dinamo).


Nikola Kalinic (Hajduk Split)

Före detta Fiorentina, Roma och Verona spelaren förklarade varför Hajduk kommer vinna. "Vi är bättre än Dinamo, vi har bättre fans och vi är Kroatiens största klubb!" "Dinamo har alltid varit starka. Förstärkta med nya spelare, men vi har en stor fördel, gemenskap. Alla är viktiga från målvakt till anfallarna." Till slut så fick före detta Roma spelaren frågan om vi kan förvänta honom i landslaget: "Inga provokativa frågor, vi tar dom senare..." Kalinic var med i landslags truppen under VM 2018, därefter blev han missnöjd med minutagen mot Nigeria (2-0), då Mario Mandzukic var första valet. Efter den matchen ljög Kalinic att han hade ont i ryggen, och kort därefter blev han hemskickad.


Josip Drmic (Dinamo Zagreb)

Vi har stora förväntningar på Drmic som Dinamo hämtade på free transfer. Dinamo har saknat en målspruta, men problemen kan vara lösta med #18. Men Josip är medveten om detta och han säger: "Förväntningarna är stora. Jag kommer ge allt för att göra fler mål än Livaja (Hajduk). Det är mitt jobb, jag har bra lagspelare som kommer hjälpa mig lyckas, och jag kommer hjälpa dom".


Ante Cacic, tränare (Dinamo Zagreb)

Uttalanden ovan kan vara våghalsiga och provokativa, som ger mer tändvätska inför derbyt. Men en charmant och erfaren Cacic visade respekt: "Jag hoppas att det blir bra inramning imorgon, att Hajduk-fans också kommer, jag vill att det ska bli en riktig sportstämning. Att inget kommer ut ur den idrottsliga ramen. Vi båda är väldigt ambitiösa, i Hajduk meddelar de en bra säsong, det gör oss glada. En bra HNK Hajduk Split betyder också en starkare liga, de pressar oss att bli bättre..."

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-08 21:18:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!