Lagbanner
Gradski Stadion, 2023-02-04 17:30

Slaven Belupo - Dinamo Zagreb

Viktig bortamatch mot formsvaga Slaven

Viktig bortamatch mot formsvaga Slaven

Dinamo spelar bortamatch mot formsvaga Slaven Belupo. Det är för tredje gången som klubbarna möts under ligasäsongen. Dinamo vann överlägset båda matcherna med 5-1 på bortaplan och 4-1 hemma.

”Plavi” har ett starkt grepp om ligatiteln. Hela sju poäng har vi ner till rivalerna från Dalmatien som åkte på storstryk förra omgång. Detta betyder att allt går enligt planen för mästarna och att vi kan i lugn och ro invänta våren.

Startelvan och läget i truppen?
Känt sen tidigare är att förste anfallaren Bruno Petkovic blir borta i en månad. Bosko Sutalo är under rehabiliteringsträning, och Josip Misic missar dagens match på grund av utvisning mot Lokomotiva. Det är ett stort avbräck för Dinamo att Misic hoppar över matchen, men samtidigt kommer det bli intressant att se om coachen vågar starta med Ljubicic centralt i mitten, eftersom det är spelarens naturliga position och inte vänsterbackpositionen.

Vi förväntar oss mycket från Josip Drmic, som har världens chans att bevisa för Cacic att han är förstavalet. Detta är främsta anledningen att offensiven hackar, och vi får inte glömma försäljningen av Orsic. Anfallaren gjorde ett mål i bortasegern (5-1) mot Slaven Belupo tidigare under säsongen. Schweizaren kommer att vara en viktig faktor i kvällens match.

Startelvan är alltid svår att tippa, men jag hoppas på följande:
Livakovic MV – Moharrami VB, Ristovski HB, Peric MB, J.Sutalo MB – Ademi DM, Ljubicic DM – Ivanusec OM, Spikic OHM, Baturina OVM – Drmic FW

Förväntningar
Allt förutom en seger efter slutsignalen mot Slaven kommer att vara stor överraskning. Hemmalaget har plockat en pinne på två senaste ligamatcher. Sakta men säkert börjar Slaven hamna i den under halvan av ligatabellen. Ännu en seger för Dinamo innebär +10 poäng i ligastriden. Men det kommer att vara en seger som ros hem med blod, svett och hårt kämpande. 

”Nebo se plavi, bijeli se grad Zagreb, Maksimir slavi, prvi smo, prvi sad!”

Plats: Ivan Kusek Apas stadion (Koprivnica)
Tid: 17:30
Datum: 4 februari
Tips: 2-1 (Drmic, Baturina)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-02-04 09:26:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!