Dinamos lejonhjärta och vinnarskalle är tillbaka!
Ademi och Ristovski, två klubb- och landslagskollegor

Dinamos lejonhjärta och vinnarskalle är tillbaka!

Ryktet snurrade runt i kroatiska media senaste två veckor och det verkade osannolikt att före detta kaptenen skulle återvända efter ett halvår till sin älskade klubbadress. Men idag presenterade klubben officiellt att man hämtat tillbaka Ademi från Beijing Guoan!

Fotboll är en kollektiv sport, men där kan en individuell spelare bli stor inom kollektivet. Arijan Ademi är precis en sådan profil, Dinamos lejonhjärta och vinnarskalle! Hur den föregående sportchefen resonerade  när han bestämde sig för att sälja kaptenen, är det ingen som förstår hur detta kunde gå till. I alla fall så har vi en stor återkomst och det är det som är allra viktigast - Maksimir kommer brinna!



En som ger aldrig upp, en mentor till de unga



Arijan Ademi som är född i Šibenik, skulle ha spelat för det kroatiska landslaget men under konstiga omständigheter och visad underskattning av föregående förbundskaptener, valde spelaren till slut Nordmakedoniska landslaget.

Arijan Ademi the Warrior <---------- en riktig krigare på planen!


Tillsammans med Dinamo Zagreb har Ademi vunnit tolv ligatitlar, sex gånger kroatiska cupen, och framröstad årets spelare i kroatiska fotbollsligan år 2020. 


Efter landslagsuppehållet börjar jakten på Hajduk i serieledningen och nytt Europa kapitel, den här gången i Uefa Conference League. Tillsammans med Ademi kommer allt vara möjligt och som vi längtar! 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-09-08 20:33:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!