EM-debutanten kan nå slutspel

EM-debutanten kan nå slutspel

Förbundskapten Michael O'Neill är positiv inför mötet mot Tyskland.

Det började inte bra. 0-1 mot Polen i öppningsmatchen och två avslut mot mål. Hur var egentligen statusen på storstjärnan Kyle Lafferty? Var han frisk nog efter den skada han råkade ut för på träningsanläggningen inför turnerigen?

Men det grönklädda landslaget reste sig. Mot Ukraina var Nordirland mycket bättre och vann med 2-0. McGinn sköt in det sista målet och fansen fick anledning att jubla med sång och dans efteråt.



Tre historiska poäng, Nordirlands första poäng i ett mästerskap, och nationen har goda chanser att ta sig vidare. Nordirland kommer sluta som sämst tre i gruppen då tabelljumbon Ukraina redan är utslagna. En poäng mot Tyskland och EM-debutanten tar sig vidare som en av de bästa grupptrorna. 

Vid förlust är avancemang fortfarande möjligt. Det vet vi först när alla grupper är klara.

Tyvärr verkar landslaget få klara sig utan Kyle Lafferty. Han startade första matchen mot Polen men fick ingen speltid mot Ukraina. Enligt de förväntade laguppställningarna kan nog fansen inte räkna med att få se sin skyttekung. 

Nu väntar alltså VM-mästarna från 2014. En jätte inom landslagsfotbollen mot uppstickaren. Trots favoritskapet på Tyskland bör Jogi Löws manskap se upp. Den nordirländska förbundskaptenen Michael O'Neill är laddad inför mötet:

- Detta är ett historiskt ögonblick för oss. Det finns inget lag som är felfritt. Det är upp till oss att maximera våra chanser att gå vidare med det spelet vi har. Vi kommer göra allt vi kan för att fortsätta utvecklas.

- Jag skrev under ett fyraårskontrakt med Nordirland inför turneringen och jag tror att det var rätt beslut att ta. Jag trivs med jobbet som förbundskapten.

*** *** ***

Grupp C, match tre
Nordirland - Tyskland
Arena: Parc des Princes
Avspark 18:00, sänds på TV4
Domare: Clément Turpin (FRA)


Troliga laguppställningar:

Nordirland 4-5-1 fr.h: McGovern - Hughes, McAuley, Cathcart, J.Evans - Ward, C.Evans, Davis, Norwood, Dallas - Washington 

Missar nästa match vid varning: Cathcart, Dallas, J.Evans, Ward

Tyskland 4-2-3-1 fr.h: Neuer - Höwedes, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira - Özil, Götze, Schürrle - Müller

Missar nästa match vid varning: Boateng, Khedira, Özil

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-06-21 12:15:00
Author

Fler artiklar om Nordirland