En dag kvar – här är de hetaste övergångsryktena

En dag kvar – här är de hetaste övergångsryktena

Nu på fredag bommar vinterns övergångsfönster igen sina portar och ryktena som just nu florerar är många. Här är en sammanställning över några av de hetaste.

Nu är det sannerligen inte lång tid kvar av vinters övergångsfönster och spänningen är naturligtvis stor gällande vad som ska hända under den sista dagen. Undertecknad har därför sammanställt en lista över några av de hetaste övergångsryktena som väntas kunna bli till verklighet inom loppet av ett dygn.

Gareth Bale – från Real Madrid till Tottenham
Det är inte direkt första gången som walesaren kopplas samman med en återkomst till Tottenham. Som bekant är det numera José Mourinho som håller i spakarna hos ”Spurs” och det är främst portugisen som ska vilja ha tillbaka Bale i vinter i hopp om att få fart på den haltande offensiven.

Edinson Cavani – från PSG till Atlético Madrid
I över en månads tid har han uppgetts vara nära en flytt till den spanska huvudstadsklubben. Anfallaren är trots det fortfarande kvar i Paris, men det mot sin vilja och hoppas än i det sista att hans drömmar ska gå i uppfyllelse.

Olivier Giroud – från Chelsea till Lazio
Länge såg Inter ut att bli nästa destination för fransmannen, men italienarna ska nu ha dragit sig ur affären. Dock kan han ändå hamna i Italien då Lazio seglat upp som nya favoriter att lägga vantarna på den 33-årige anfallaren.

Islam Slimani – från Leicester till Manchester United
Anfallaren har den här säsongen varit en viktig pjäs för sitt Monaco med sju fullträffar och lika många framspelningar. Inte är det särskilt underligt att det skapat intresse för 31-åringens tjänster, som finns på både Manchester United och Tottenhams radar.

Richarlison – från Everton till Barcelona
Barcelona ska ha fått ett enormt bud nobbat av Everton gällande deras brasilianske ytter. Antagligen väljer den katalanska att hålla huvudet kallt för att göra ett nytt försök till sommaren, men vem vet vad som kan hända under vinterfönstrets sista skälvande timmar.
 
Willian – från Chelsea till Barcelona
Nummer två på Barcelonas lista efter Richarlison är Willian. 31-åringen har fortfarande inte förlängt sitt utgående kontrakt med Chelsea och det är sannerligen ingen omöjlighet att man väljer att sälja nu för att inte stå tomhänta om några månader.

Dries Mertens – från Napoli till Chelsea
Att belgaren inte är tillfreds med den rådande situationen i Napoli är inte direkt någon hemlighet. Flertalet klubbar ska ha visat sitt intresse för 32-åringen, men den som leder jakten på honom är Chelsea – som hoppas hinna sy samman affären innan fönstret bommar igen.

James Rodriguez – från Real Madrid till AC Milan
Arsenal och Everton har tidigare varit på tapeten och nu adderas även AC Milan till listan över klubbar som är intresserade av 28-åringen. Italienarna hoppas få till en lösning redan nu i vinter, men annars kommer man göra ett nytt försök i sommar.

Rodrigo – från Valencia till Barcelona
Förhandlingarna ska visserligen ha brakat samman, men kanske de hinner återuppstå igen. Barcelona är åtminstone väldigt intresserade av anfallaren och kommer förmodligen vara villiga att lyssna om Valencia återkommer.
 
Dusan Tadic – från Ajax till Barcelona
Serben var främst under den föregående säsongen en spelare som badade i rampljuset efter sina bravader i Champions League. Barcelona minns dock fortfarande och då de är på jakt efter ny offensiv kraft har han åter hamnat i hetluften.

Willian José – från Real Sociedad till Tottenham
För en vecka sedan sades han vara mer eller mindre klar för Tottenham. Därefter har det blivit allt tystare kring anfallaren, men än är han aktuell för en övergång – och har nu fått ett dilemma av Real Sociedad att han inom kort måste bestämma sig för var han vill spendera sin vår.

Emre Can – från Juventus till Borussia Dortmund
Mittfältaren vill bort från Juventus och den italienska klubben har efter många om och men beslutat sig för att släppa mittfältaren. Dortmund är favoriterna till att värva 26-åringen och försöker hitta en lösning för att skrapa ihop till övergångssumman.

Pierre-Emile Höjbjerg – från Southampton till Tottenham
Tottenham är ute i sista stund när det kommer till deras intresse för Southamptons danska lagkapten. Dock väntas man få slanta upp rejält för att få sin vilja igenom då Höjbjerg sitter på ett kontrakt fram till sommaren 2021.

Andrea Petagna – från SPAL till Napoli
En ny anfallare måste in i Napoli och SPAL:s 24-åring är en av dem som nämnts mest frekvent. En läkarundersökning och de sista detaljerna är vad som ska återstå innan det hela blir officiellt.
 
Robin Koch – från Freiburg till RB Leipzig
Tidigare i vintras har det spekulerats om att Freiburg är beredda att släppa sin mittback i sommar, då han numera är tysk landslagsspelare och ämnar att spela i en klubb med större ambitioner. Förmodligen blir det att han lämnar redan i vinter då förhandlingarna med RB Leipzig ska vara långt gångna.
 
Ricardo Rodriguez – från AC Milan till Napoli
Den förväntade övergången till Fenerbahce ser ut att ha runnit ut i sanden och i stället är det Napoli som är det hetaste spåret. Det hela handlar om ett lån där Napoli sedan har möjligheten att köpa loss vänsterbacken.
 
Robin Olsen – från Cagliari till Parma
Efter att ha förlorat sin startplats i Cagliari ser Olsen sig nödgad till att flytta i vinter för att inte riskera att bli nummer två även i landslaget. Parma är klubben det snackas om, som är i behov av en ny målvakt under våren.
 
Muamer Tankovic – från Hammarby till Hannover 96
Den tyska klubben verkar ännu inte nöjda på övergångsmarknaden och har efter John Guidetti nu vänt sig mot ytterligare en svensk. Tankovic har ryktats vara på väg bort tidigare och kanske det nu slutligen blir att han lämnar?

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-01-30 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans