En vecka kvar – här är de hetaste övergångsryktena

En vecka kvar – här är de hetaste övergångsryktena

Vi har samlat några av de hetaste ryktena som just nu florerar innan sommarens övergångsfönster bommar igen om exakt en vecka.

Om exakt en vecka, det vill säga den 5 oktober, bommar övergångsfönstret igen och klubbarna får försöka klara sig med det spelarmaterial man har till sitt förfogande.
 
Under den något förskjutna transferperioden har vi trots det rådande världsläget fått se flera storslagna övergångar. Till exempel har Chelsea hållit sig aktiva då man bland andra värvat in Timo Werner och Kai Havertz, medan Luiz Suarez förstärkt Atlético Madrid och Gareth Bale återvänt till Tottenham efter några kämpiga år i Real Madrid.
 
Fast än att mycket har förändrats det här året kan vi räkna med att det precis som vanligt kommer ske en hel del under den sista veckan som övergångsfönstret håller öppet. Därför har undertecknad nu listat några av de hetaste ryktena som florerar och som eventuellt kommer att bli till verklighet innan midnatt nästa måndag.
 
Dele Alli – från Tottenham till Real Madrid m.fl.
Mittfältaren sägs ha en schism med José Mourinho och nog är relationen dem emellan inte den bästa. Real Madrid uppgavs för ett par veckor sedan hålla ögonen på 24-åringen, men även PSG ska vara sugna på hans signatur. Den stora frågan är bara om Tottenhams ledning är villiga att släppa en av fansens största favoriter.
 
Memphis Depay – från Lyon till Barcelona
Ett tag verkade det som att flytten till Barcelona var klappad och klar, men ännu har han inte blivit presenterad och ryktena har falnat. Dock ska troligtvis en ny offensiv pjäs hämtas in och förmodligen kommer Depay åter bli ett namn på löpsedlarna i Katalonien.
 
Houssem Aouar – från Lyon till Arsenal
En annan spelare tillhörandes Lyon som omgärdas av rykten är Aouar. I hans fall är det Arsenal som agerar uppvaktare, men ska ha fått nobben vid sina tidigare försök. Men nu verkar det som engelsmännen börjar närma sig 22-åringen då det personliga avtalet redan ska vara löst. Så det som återstår nu är att komma överens med Lyon om en summa. 
 
Jadon Sancho – från Dortmund till Manchester United
Av allt att döma blir Sancho kvar ytterligare en säsong i Tyskland eftersom Dortmund vägrar acceptera Manchester Uniteds ihärdiga försök att få över superstjärnan. Men det är inte omöjligt att man gör ett sista försök att övertala den gulsvarta klubben.
 
Georginio Wijnaldum – från Liverpool till Barcelona
Holländaren verkar inte ha för avsikt att förlänga sitt kontrakt med Liverpool som löper ut om ett år, utan verkar hellre fortsätta karriären hos Barcelona. Efter att Thiago skrev på för Liverpool ser övergången nu ut att kunna bli av.
 
Philippe Coutinho – från Barcelona till Arsenal
Barcelonas nye tränare har redan deklarerat att Coutinho framöver är tilltänkt som en nyckelspelare, men det hindrar inte Arsenal från att fortsätta drömma om att se brassen springa omkring inne på Emirates. Vi får väl dock säga att chansen att han säljs får anses vara väldigt liten.
 
Antonio Rüdiger – från Chelsea till PSG m.fl.
Som en blixt från klar himmel dök det plötsligt upp rykten som placerar Rüdiger i PSG, Roma och Barcelona. Dock är det den förstnämnda klubben som är det hetaste alternativet då man redan ska ha inlett förhandlingar med Chelsea.
 
Milan Skriniar – från Inter till Tottenham
Det är ingen hemlighet att Tottenham är på jakt efter Skriniar, men Inter tänker inte släppa sin mittback i första taget. Ett rykte som lär växa sig större de kommande dagarna.
 
Sergino Dest – från Ajax till Barcelona
Ännu ett namn som kopplas samman med en flytt till Barcelona. Dest har trots sin ringa ålder redan imponerat stort och spås gå en ljus framtid till mötes. Övergången väntas bli officiell i stort sett vilken sekund som helst.
 
Kalidou Koulibaly – från Napoli till PSG m.fl.
Vad vore en sommar utan rykten om Koulibaly? Försvarsbjässen verkade för några veckor sedan så gott som klar för Manchester City, men som bekant blev det inget av det och i stället är det PSG som sitter i förarsätet. Även Liverpool har nämnts som en tänkbar destination.
 
Arkadiusz Milik – från Napoli till Everton m.fl.
Övergången till Roma gick i stöpet och nu är det Everton som är det hetaste spåret. Detta då den tidigare Napoli-tränaren Carlo Ancelotti gärna återförenas med målsprutan. Då Miliks kontrakt löper ut nästa sommar kan en flytt mycket väl bli till verklighet, men även Tottenham och Newcastle finns med i racet.
 
Edin Dzeko – från Roma till Barcelona m.fl.
Den rutinerade anfallaren sades vara klar för Juventus efter intensiva spekulationer, men hela affären brakade samman och bosniern är kvar i Roma. Frågan är dock hur länge till han blir det med både Barcelona och Inter som intressenter.
 
Riyad Mahrez – från Manchester City till Real Madrid
Ett par veckor har hunnit passera sedan Mahrez uppgavs finnas högt uppe på Real Madrids önskelista. Sedan dess har det egentligen varit knäpptyst, men efter att Bale lämnat den spanska huvudstadsklubben finns chansen att ryktena återuppstår.
 
Julian Draxler – från PSG till Leeds m.fl.
Under egentligen hela sommaren har det tisslats och tasslats om Draxlers framtid. Flera klubbar har sagts vara intresserade av 27-åringen, som ska vara till salu då PSG är i behov av att jämna ut ekonomin. Leeds är den senaste föreningen att kopplas samman med honom och med tanke på vilken storsatsning man genomgår är det inte omöjligt att man även har för avsikt att kontraktera Draxler.
 
Jorginho – från Chelsea till Arsenal
Föregående vecka uppstod ett rykte om att Arsenal vill ha Jorginho då den italienske mittfältaren är en favorit till Mikel Arteta. Inte blev det mindre snack efter att han förpassades till bänken i Chelseas senaste match och räkna med att sista ordet ännu inte är sagt om 28-åringen.
 
N’Golo Kanté – från Chelsea till Inter
Förutom Jorginho är även Kanté en spelare som sägs kunna vara på väg bort. Detta eftersom Inter hoppas kunna locka över fransmannen innan fönstret stänger, och ska redan ha gjort ett försök – men fått sitt anbud nobbat. Ska vi gissa på att det kommer ett nytt bud under den här veckan?
 
Nicolas Tagliafico – från Ajax till Manchester United
Manchester United har inte gjort så mycket väsen av sig under sommarens övergångsfönster, men kanske det blir mer fart nu under slutspurten? Tagliafico är i alla fall en spelare som kopplas samman med klubben då man är på jakt efter en ny vänsterback.
 
Sokratis – från Arsenal till Napoli
Om det blir så att Koulibaly lämnar Napoli är Sokratis den spelaren man vill ersätta honom med. Så hette det åtminstone tidigare, men nu verkar det som att intresset svalnat. Arsenal ska dock inte vara främmande för att sälja sin grek.
 
Chris Smalling – från Manchester United till Roma m.fl.
Efter succén på italiensk mark är Smalling numera en eftertraktad herre nere i syd. Att Roma vill behålla försvararen råder det inget tvivel om, men även Inter funderar starkt på att göra ett försök att hämta in honom.
 
Serge Aurier – från Tottenham till AC Milan
Första budet från Milan avböjdes, men ett nytt uppges förberedas och det återstår att se om Tottenham väljer att tacka nej även till det. Högerbacken har inte gjort sig särskilt populär i England efter flera dråpliga incidenter främst utanför planen. 
 
Danny Rose – från Tottenham till Genoa
Mourinho planerar inte med Rose under den nuvarande säsongen, vilket han defintivt gjorde klart då han inte tilldelade ytterbacken ett tröjnummer. 30-åringen vill helst av allt stanna, men lär göra bäst i att se sig om efter en ny klubb där Genoa i dagsläget är det hetaste spåret.
 
Julian Brandt – från Dortmund till Bayer Leverkusen
Rollen som reserv är inget som tilltalar Brandt, som för ett år sedan lämnade Bayer Leverkusen för spel med Dortmund. Nu kan han vara på väg tillbaka till klubben han fick sitt stora genomslag i då Leverkusen som bekant blivit förmögna efter att ha sålt Havertz och Kevin Volland. 
 
Ruben Loftus-Cheek – från Chelsea till West Ham m.fl.
Efter Chelseas många profilvärvningar har mittfältaren sjunkit i rangordningen och för att inte riskera ruttna bort på bänken väntas han gå på lån. West Ham är en av sammanlagt åtta klubbar som ska vara intresserade av hans tjänster.
 
Douglas Costa – från Juventus till Wolverhampton
Nyligen sålde Wolverhampton sin stjärna Diogo Jota till Liverpool. Spelaren man vill värva in som ersättare till den flyktande portugisen är Douglas Costa, som inte längre är önskvärd i Juventus. 
 
Tiemoué Bakayoko – från Chelsea till PSG m.fl.
Tiden i England blev inte som Bakayoko hoppades på och efter att ha spenderat de två senaste säsongerna utsänd på lån väntas han nu lämna permanent. PSG har visat ett konkret intresse, men även Milan sägs vara sugna.

*  *  *

Avslutningsvis ska sägas att det faktiskt fortfarande kommer finnas möjlighet för klubbarna att värva efter att övergångsfönstret stängt. Detta då spelare som står utan kontrakt – till exempel Edinson Cavani och Mario Götze – finns tillgängliga.
 

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-09-28 08:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans