Europaplatserna delas ut efter Uefa-rankingen?
Lyon och Arsenal i Champions League till hösten?

Europaplatserna delas ut efter Uefa-rankingen?

Italienska La Repubblica menar att Uefa kan strunta i ligatabellerna.

Uefa uppmanar alla medlemsländer att försöka spela klart sina säsonger i sommar. De flesta kämpar med att få till en planering där allt ska vara avgjort till den 3 augusti.

Nationella skillnader finns, men lyckas man inte få till spel i sina ligor arbetar många efter hypotesen att nuvarande tabellställning bör få gälla vad gäller kvalificering till Champions League och Europa League.

I några medlemsländer diskuteras även möjligheten att helt stryka säsongen, vilket då skulle kunna ge säsongen 2018/19 som ”facit” för Europaplatserna.

Men kanske kommer Uefa inte ge de nationella ligaföreningarna och förbunden möjligheten att själva bestämma/föreslå upplägg om ligorna inte spelas klart. Enligt italienska La Repubblica funderar nämligen Uefa på en annan variant för att plocka fram klubbar till sina turneringar: Uefa-rankingen.

För Italien skulle det innebära att Roma och Napoli ”får” Atalanta och Inters Champions League-platser till hösten. I Frankrike ”snor” Lyon platsen som Marseille just nu innehar. I Premier League skulle Arsenal återigen bli ett CL-lag.

Här hittar du Uefas klubbranking.

 

SvenskaFans.com2020-04-22 10:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans