EXTRA: Mikael Forssell återvänder till England!
Mikael Forssell har återvänt till England.

EXTRA: Mikael Forssell återvänder till England!

Idag blev det klart att Mikael Forssell återvänder till England, närmare bestämt Leeds United.

Idag blev det klart!

Först ryktades det om West Ham och han var även på provspel där men Londonklubben rankade John Carew högre och när de övervägde alternativen så fick Forssell alltså avsluta provspelet.

Efter en lång tids provspel på två veckor hos Championshipklubben Leeds United så blev kontraktet äntligen påskrivet efter att han flugit tillbaka till Leeds efter att ha spelat i EM-Kvalet mot Moldavien och Holland.

Mikael Forssell, som gick från HJK till Chelsea år 1998 som 17-åring för att sedan vara utlånad till en rad olika klubbar såsom Crystal Palace och Birmingham har nu återvänt till England, men denna gången blir det andraligan.

Själv säger han att han hoppas på att "hungern för mål" kommer att hjälpa Leeds i jakten på succé. Kontraktet sträcker sig till slutet av denna säsongen och övergången var alltså gratis. 
Eftersom att han var utan kontrakt innan transferfönstret öppnade så kunde han alltså slutföra övergången när transferfönstret var stängt.

"Jag är glad. Jag hade tre bra år i Tyskland med Hannover, men jag har saknat Engelsk fotboll och jag ville verkligen återvända." sa han till den officiella hemsidan.

"Att komma till en klubb som Leeds är fantastiskt. Det är en klubb med god historia och laget är bra, grabbarna är positiva, faciliteterna utomordentliga och fansen otroliga." fortsatte han sedan och om man kollar på de fina orden så är han utan tvekan nöjd med beslutet.

Det är ännu oklart om han kommer att debutera mot sin forna klubb Crystal Palace när de möts på lördag, men som det ser ut nu så verkar han kunna bli spelklar till den matchen.

Jag hoppas innerligen att Leeds United går upp till Premier League i år då de övertygade redan förra säsongen som nykomlingar, och jag hoppas även att Forssell kan bidra med mycket. Nu är han 30 år men fortfarande en kvalitetsspelare utav rang.

Oliver.Äollimaster2@gmail.com2011-09-08 18:24:05
Author

Fler artiklar om Finland