Fansens röst: ”Maskineriet rullar på”

Fansens röst: ”Maskineriet rullar på”

En tur till Spanien väntar härnäst för Liverpool då man ska ställas mot Atlético Madrid, och Carl Andreasson hoppas det slutar lyckligt för engelsmännen.

De regerande mästarna Liverpool tog sig som förväntat vidare från gruppspelet – även om det inte var på ett lika övertygande vis som många hade trott.
 
Nu ställs de mot Atlético Madrid och det är engelsmännen som kliver in som favoriter. Carl Andreasson på Liverpool-redaktionen håller med om det samtidigt som han fasar för att den spanska huvudstadsklubben ska stå för en skräll.
 
Över två månader har passerat sedan det senast begav sig, hur har Liverpool presterat sedan dess?
- Liverpools maskineri rullar på. Efter senaste matchen i Champions League har titeln i klubblags-VM säkrats och i ligaspelet har det blivit idel vinster. Följaktligen finns det inte mycket att klaga på. Höjdpunkten, förutom titeln i klubblags-VM, var seriefinalen mot Leicester då Liverpool verkligen visade prov på sin kvalitet och pulvriserade Brendan Rodgers bygge. Jag tycker att den matchen visar att laget kan lägga in ytterligare en växel när det vankas stormatcher och det bådar gott inför CL-slutspelet. 
 
Vad var din första tanke när ni lottades mot Atlético Madrid, och hur ser du på era motståndare?
- Min första tanke var att det är en tuff lottning och att det på förhand känns som ett 50/50-möte. Atlético är rutinerade i CL-sammanhang och Diego Simeone vet hur man organiserar ett bra försvarsspel. Dock ska jag erkänna att den spanska ligan är den ligan av de fyra stora som jag har sämst koll på. I efterhand har jag förstått att Atlético är svagare än vanligt denna säsong. Därför känner jag mig lugnare i dag än när lotten drogs.  
 
Vad talar för avancemang till kvartsfinalen? 
- Dagsformen talar för Liverpool. Även de senaste årens prestationer i Champions League talar för oss, spelarna vet vad som krävs för att avancera. Jag tycker även att Liverpool har mer spets än Atlético och det är oftast sådana detaljer som avgör stora matcher.
 
- Vi inleder borta och får således spela returmötet hemma på Anfield, vilket jag tycker är en stor fördel. Det gäller att få ett bra resultat i morgon, gärna ett bortamål och sedan kör vi över dem på Anfield. 
 
Om vi vänder på det, vad talar emot? 
- Hmm, svår fråga, haha. Jag har tidigare skrivit om att ligaspelet är det Liverpool kommer att fokusera på främst i år och att det kanske kan påverka prestationen i Champions League. Nu är vi dock så pass överlägsna i ligan att vi till och med har råd att förlora några matcher. Det som i stället skulle kunna tala emot Liverpool är väl egentligen att laget underskattar Atlético. En förlust i första matchen och sedan parkerar Atlético bussen på Anfield i returmötet, det är ett scenario som jag helst vill undvika. Simeone är också en väldigt rutinerad och taktiskt skicklig tränare. Han vet vad som krävs i dessa sammanhang och likt Klopp är han en mästare på att få sina spelare att kämpa till sista blodsdroppen.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-17 21:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans