Fansens röst: ”UEFA är en genomkorrupt organisation”

Fansens röst: ”UEFA är en genomkorrupt organisation”

Efter att Manchester City blivit avstängda från att delta i Champions League hoppas Oskar Hansson spelarna ska vara extra motiverade mot Real Madrid.

Det var för inte ens två veckor sedan som UEFA lät meddela att Manchester City kommer stängas av från att delta i Champions League under de två kommande upplagorna. Dock får man lov att slutföra årets turnering och i åttondelsfinalen väntar nu Real Madrid.
 
Manchester City-redaktionens Oskar Hansson är av förklarliga skäl missnöjd med domen gentemot klubben, men hoppas den ska motivera spelarna till att ta sig så långt som möjligt under våren.
 
Över två månader har passerat sedan det senast begav sig, hur har Manchester City presterat sedan dess?
- Det har varit upp och ner, vilket inte räcker i Premier League när Liverpool vinner allt. City låg efter Liverpool redan när Champions Leagues gruppspel avslutades, men nu är avståndet ännu större. I ligacupen är dock City i final och i FA Cupen möter laget Sheffield Wednesday den kommande tiden.
 
Vad var din första tanke när ni lottades mot Real Madrid, och hur ser du på era motståndare?
- Otur var min första tanke. Atalanta som kom tvåa i Citys grupp lottades mot Valencia vilket är ett enklare motstånd på pappret. Real Madrid är förstås ett fantastiskt bra lag, de slåss ju om La Liga varje säsong och brukar alltid komma långt i Champions League. Det blir en tuff utmaning för City.
 
Vad talar för avancemang till kvartsfinalen?
- Att City har ett mycket bra lag och att försvaret börjar ordna upp sig nu när Aymeric Laporte är tillbaka från långtidsskada. Att UEFA har stängt av City från Champions League de kommande två säsongerna på grund av ekonomiskt fiffel, i en fotbollsvärld där typ alla fifflar ekonomiskt, kommer troligtvis motivera laget ännu mer. 
 
Om vi vänder på det, vad talar emot?
- Att Real Madrid är en av de svåraste motståndarna man kan ställas mot. Jag är även orolig för att VAR kommer verka i Real Madrids favör, eftersom UEFA helt enkelt inte vill att City ska gå vidare i deras egna turnering. UEFA är en genomkorrupt organisation och jag är rädd för att det kommer märkas även på planen i det här mötet.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-25 21:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans