Fansens röst: ”Känns obehagligt på förhand”

Fansens röst: ”Känns obehagligt på förhand”

Tottenham inleder på hemmaplan mot RB Leipzig och hoppas trots många bortfall kunna rubba tyskarna, även om Bror Hemming på förhand känner sig orolig.

Under den föregående upplagan av Champions League briljerade Tottenham och tog sig hela vägen till final – där man dock föll mot sin landsfrände Liverpool.
 
Även i år har man kvalificerat sig för slutspelet och ställs i åttondelsfinalen mot RB Leipzig. Tyskarna har en trupp med flertalet skickliga spelare men saknar rutin – vilket är något som Tottenham-redaktionens Bror Hemming anser är positivt. Dock hittar han än mer saker som talar emot att engelsmännen ska dra det längsta strået.
 
Över två månader har passerat sedan det senast begav sig, hur har Tottenham presterat sedan dess?
- Man kan väl säga att det inte direkt har sett särskilt bra ut, men att poängen ändå trillat in. Spurs hade visserligen en svacka runt nyår, men det är nu över en månad sedan man senast förlorade. Detta har gett att Spurs för tillfället bara är en poäng bakom Chelsea som ligger på fjärde plats i Premier League, och hoppet om spel i Champions League även nästa säsong lever helt klart.
 
Vad var din första tanke när ni lottades mot RB Leipzig, och hur ser du på era motståndare?
- RB Leipzig kändes väl som... drömlotten. Det fanns mycket som Spurs verkligen ville undvika, och även om det kanske även fanns något annat lag som kändes som en bra lottning kändes detta väldigt bra. Nu behöver det inte betyda att Spurs går in till match med en syn på Leipzig som ett lag man ska köra över – inte alls. Spurs kör nämligen inte över lag längre. Tottenham har fem vinster på de sju senaste matcherna, men det har varit efter fyra uddamålsvinster där Spurs knappt någon gång varit bättre än motståndarlaget. Den enda "klara" vinsten var 2–0 mot Manchester City, men återigen var det inte någon avspegling av hur det såg ut på planen. Så det här kommer att bli tufft.
 
- Sedan erkänner jag att jag inte följer Bundesliga. Jag vet inte mycket alls om Leipzig, men jag tycker att det är ett kul lag att ställas emot. Men skulle jag vara Leipzig skulle jag gilla att möta Spurs.
 
Vad talar för avancemang till kvartsfinalen?
- Spurs har ganska stor rutin av Champions League. Man har även en tränare som har gått långt förr. Dessutom har Spurs visat upp en förmåga att vinna matcher även när det inte sett bra ut. Så det är väl bra, speciellt det sista, eftersom det mesta talar för att Spurs inte ska prestera sin bästa fotboll den här gången heller.
 
Om vi vänder på det, vad talar emot?
- Skador och ännu fler skador, dåligt spel, en defensiv som läcker och en offensiv som hackar. Nu senast gick alltså Heung-min Son sönder. Tottenham hade ingen chans mot Bayern München, och RB Leipzig lär inte ha missat vad som gick fel för Spurs. Usch, det här känns obehagligt på förhand. Väldigt mycket talar emot Spurs.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-02-19 10:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans