Fansens röst: ”Mourinho har sågat rekordspelaren”

Fansens röst: ”Mourinho har sågat rekordspelaren”

Ett formsvagt Tottenham är pressade att besegra RB Leipzig på bortaplan för att ta sig vidare till kvartsfinal, vilket Bror Hemming tror kommer bli väldigt svårt.

Fjolårets finalister Tottenham står med kniven mot strupen inför den avgörande returen mot RB Leipzig. Tyskarna vann det första mötet och det gäller nu att José Mourinho lyckas få ut det bästa av sitt manskap om det ska sluta lyckligt.
 
Tottenham-redaktionens Bror Hemming är inte övertygad av vad laget presterat på senare tid och menar på att det väntas bli en väldigt tuff match för engelsmännen.
 
Förlust med uddamålet i det första mötet, vad finns det att säga om matchen?
- Tottenham var det sämre laget. Att Spurs förlorade känns rimligt sett till matchbild. Tottenham var inte alls så bra som krävs för att ta sig vidare. Nä, det är verkligen inga trevliga minnen.
 
Har det hänt något i laget sedan dess som den oinvigde bör känna till?
- Tottenham har fortsatt förlora sedan det förra mötet med RB Leipzig. Det blev visserligen oavgjort mot Burnley senast, men den första halvleken var kanske den sämsta vi sett. Spurs har åkt ut ur FA-cupen hemma mot Premier Leagues tabelljumbo. José Mourinho har ändrat spelsystem i varje match och han har bytt startspelare hejvilt. Mer då? Eric Dier har tjafsat med supportrar på läktaren och Mourinho har sågat Tottenhams rekorddyra nyförvärv Tanguy Ndombélé på ett sätt som gör det svårt att se hur Ndombélé ska kunna hitta in i ett Mourinho-lag igen. Sedan har tydligen viktige Steven Bergwijn skadat sig. Så, läget är inte bra.
 
Vad krävs för att ni ska vända i returen? 
- Det krävs att Mourinho tror på det som han gör, och att spelarna tror på Mourinho. För att detta ska ske behöver de bästa spelarna få chansen på positioner där de är som bäst. Giovani Lo Celso behöver få mandat att styra spelet, antingen från en central position framför backlinjen eller bakom en anfallare. Sedan föredrar jag en fyrbackslinje, men jag säger inte att det omöjligt kan vändas med fem mittbackar på planen. Med Bergwijn borta hoppas jag verkligen att Erik Lamela kan spela. Sedan måste försvarsspelet sitta, hur det nu ska gå till. Eller så kan Spurs ha orimligt mycket tur, då kan det också gå.
 
Hur stora skulle du säga chanserna är att ni tar er vidare till kvartsfinal?
- 25 procent vill jag ändå ge Spurs. Just det faktum att klubben klarade av en del svåra situationer under förra säsongens Champions League hjälper. Sedan är det här en match som Spurs inte har något att förlora efter 0–1 hemma. Dessutom har laget en form som gör att spelarna inte kan känna någon större press, för knappt någon tror på Spurs. Det borde ge ett mentalt läge som kan passa det här laget. Sedan är det inte en helt lätt match för RB Leipzig. De vill inte uppfattas som lika naiva som Ajax var förra säsongen, men frågan är om det är bättre att låta Spurs få känslan av att man är med i matchen på allvar... RB Leipzig har verkligen något att förlora, och detta kan ställa till det för ett lag med brist på erfarenhet på denna nivå.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-03-10 09:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans