FIFA skjuter upp matcher i juni

FIFA skjuter upp matcher i juni

FIFA:s Covid-19-arbetsgrupp föreslår att samtliga internationella landskamper skjuts upp.

Sedan tidigare har det stått klart att sommarens två stora fotbollsevenemang, EM och Copa América, skjutits upp på grund av coronaviruset. FIFA:s arbetsgrupp för att tackla Covid-19-frågor har nu också föreslagit att samtliga fotbollskonfederationer ska skjuta upp de planerade landslagsmatcherna för både herrar och damer i juni.

CONCACAF, som organiserar fotbollen i Nordamerika, Centralamerika och Karibien, gick omedelbart ut med nyheten om att de skjuter upp semifinalerna och finalen i deras Nations League. Honduras skulle ha ställts mot USA och Mexiko skulle ha tagit sig an Costa Rica i semifinalspelet av turneringen i juni.

I övrigt förväntas majoriteten av de andra träningslandskamperna också att ställas in, däribland Sveriges planerade landskamper mot Finland och Danmark. FIFA:s Covid-19-arbetsgrupp rekommenderar också att damernas U20-VM i Panama och Costa Rica samt damernas U17-VM i Indien ska skjutas upp.

Arbetsgruppen har också rekommenderat att de spelare som var tänkta att spela i OS i sommar också ska ha möjligheten till detta nästa år, även om de är äldre än 23 år. Det betyder att spelare födda 1:a januari 1997, eller senare, kommer att kunna delta i OS i Tokyo 2021.

Samtliga rekommendationer av FIFA:s Covid-19-arbetsgrupp går att hitta nedan:

svenskafans.com2020-04-04 09:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans