2017-11-04 14:30

Akhmat Groznyj - FC Krasnodar
1 - 3

Finland föll på grund av ineffektivitet mot Sverige
Zlatan verkade ha det svårt idag.

Finland föll på grund av ineffektivitet mot Sverige

Sverige säkrade playoffplatsen efter en dramatisk match med ett hemskt oväder på Helsingfors Olympiastadion.

Ärligt talat så måste alla kunna hålla med om att Finland faktiskt hade mittfältet - Men i kantspelet höll man inte riktigt till som förväntat.
Zlatan fick inte mycket uträttat för bortalaget och drog även på sig ett gult kort vilket är olyckligt då han är borta mot Holland - Dock så har Sverige säkrat playoffplatsen så matchen mot Holland lär bli avslagen hur som helst.

Matchen blev olyckligt påverkad av ett hemskt oväder med otroligt mycket vind och regn - Dock kunde Sebastian Larsson göra matchens första mål efter en elegant lyftning där Larsson kunde göra en löpning som renderade i ett friläge.

Det som skulle följa var en otroligt skiftande fotbollsmatch där båda sidorna hade bollen långa stunder, dock så kunde Finland alltjämnt dominera det centrala mittfältet medans Sverige alltid försökte söka sig ut mot kanterna. Det var främst mot vänsterkanten och Martin Olsson som bollen sökte sig till, och det visade sig funka efter att just Martin Olsson kunde göra ett mål. Målet innebar att han nu har gjort 4 mål på 5 matcher.

Något kontroversiellt som utspelades sedan var handssituationen där Anders Svensson tog emot bollen som studsade upp mot hans hand i straffområdet.
Vissa menar på att det inte var avsiktligt och att det inte skulle vara straff - Andra menar på att det är straff ändå då han faktiskt tar den på handen och blockerar ett bra läge för en finsk spelare som stog bakom honom. Alltså skulle bollen kunnat studsa vidare om inte Svensson stoppat bollen.
Dock så valde domare Mark Clattenburg att inte blåsa av och matchen fick fortsätta.

Ovädret började försvinna och Finland började alltmer komma in i matchen igen och Toivio kunde reducera efter drygt 73 minuters spel där han kom i en närkamp mot en svensk spelare som var på bollen och fick den att flyga in i målet.

Finland hade chansen att reducera - Dock kunde man inte fullfölja det. Sveriges centralförsvar var allt för bra på huvudet och inläggen visade sig vara slöseri på resurser då det inte fanns en enda offensiv finsk spelare som kunde utmana i luftrummet.

Den andra kontroversiella situationen skulle hända i slutet av matchen då Timo Furuholm blir dragen i tröjan och fasthållen av Daniel Majstorovic då han nästan blir frispelad utanför boxen - Än en gång väljer domare Clattenburg att inte blåsa av och strax skulle det visa sig att Sverige hade vunnit med två mål mot ett och därmed säkrat matchen med en avstängd Ibrahimovic på köpet.

Finland spelade bra och kunde hålla bollen i laget, de dominerade även det centrala mittfältet vilket säkerligen var "Mixus" spelidé, dock kunde man som sagt inte heller slå inläggen i motståndarnas straffområde då firma Mellberg och Majstorovic regerade i luften.

Jag var personligen under ett tag ganska så säker på att en kvittering skulle komma - Dock kunde Sverige skatta sig lyckliga efter att varit ett snäpp vassare och effektivare. Sverige tog vara på chanserna och avslutade kliniskt medan samma kyla och vasshet inte infanns i den finska offensiven.

Vinsten kan betraktas som orättvis då Finland ägde spelet för det mesta, men sätter man inte chanserna så kan man inte vinna. Så enkelt är det, och man måste ändå berömma Sveriges offensiv för att de innehade denna kliniska avslutningsförmåga som avgjorde matchen.

Nästa match spelas i Ungern tisdag den elfte oktober 20:00 och då får vi fortsätta hoppas på en finsk vinst!

Oliver.Äollimaster2@gmail.com2011-10-07 20:30:58
Author

Fler artiklar om Finland