Lagbanner
Riku Riski debutant och målgörare i Örebro SK
Riku gjorde mål i premiärmatchen med ett riktigt dunderskott. Vandringssagorna säger att nätmaskorna fortfarande vibrerar efter att hans högerdoja nästintill punkterat matchbollen.

Riku Riski debutant och målgörare i Örebro SK

Riku Riski lånades under augusti ut från polska Widzew Lódz till allsvenska Örebro SK, han debuterade ikväll mot AIK på Behrn Arena och fick även sätta första baljan i matchen.

Riku Riski lånades under augusti ut från polska Widzew Lódz till allsvenska Örebro SK, han debuterade ikväll mot AIK på Behrn Arena och fick även göra mål i sin allsvenska premiär.

Född sextonde augusti 1989, blott 22 år gammal och 1.68 meter kort, så har mittfältaren och den äldre brodern till Roope Riski spelat i TPS Åbo där han under fyra år gjorde sjutton mål på åttiotvå matcher.

Efter succén i finska ligan gick han till polska Widzew Lódz i år där han fick spela tolv matcher. I augusti så lånades han ut till Örebro SK där bland annat Denis Abdulahi, Tommy Wirtanen och Fredrik Nordback spelar. Den som självklart satt den finska prägeln på laget är huvudtränare och assisterande tränare Sixten Boström och Lars Mosander.

Riski har ett lånekontrakt som gäller resten av säsongen 2011, och han är sedd som en temporär ersättare av Alejandro Bedoya som lämnade i samma fönster till Glasgow Rangers.

Efter att Riski utvecklats så fick han chansen i det finska huvudlandslaget efter att spelat på U-20 och U-21 nivå.
Den nionde februari 2011 debuterade han i seniorlandslaget mot Belgien, sen dess har det blivit totalt tre matcher för landslaget.

Intervjuer och andra highlights från Riskis match mot AIK kan ni se här (hans mål kan ni se runt 02:10)

Riku får ett inlägg från Lushtaku ute till höger och avslutar med ett riktigt dunderskott med högerdojan.

Dock så vann inte Örebro matchen, men Riski har inte gjort en dålig allsvensk premiärmatch och vi önskar honom lycka till i fortsättningen!

Oliver.Äollimaster2@gmail.com2011-09-12 21:30:10
Author

Fler artiklar om Finland