Lagbanner
Teemu Pukki debutant i Schalke 04
Schalke, här mot HJK när Teemu Pukki gjorde två mål för hemmalaget.

Teemu Pukki debutant i Schalke 04

Efter drygt en timmes spel under Schalkes match mot Bayern München fick Huntelaar utgå mot Teemu Pukki, som anses vara nästa finska stortalang.

Teemu Pukki, född den tjugonionde mars 1990. Debutant i Bundesliga, Schalke 04.
Allting började när HJK ställdes emot just Schalke i den sista omgången av kvalet i Europa League.
HJK imponerade starkt och Teemu Pukki imponerade ännu mer.

Han var så imponerande att Schalke köpte honom för drygt 1 miljon euro. (ca. 10 miljoner svenska kronor) och många spekulationer kring Pukkis framtid i den tyska klubben tog fart. Hur ska han konkurrera mot Huntelaar och Raúl? Är det ett för stort steg?
Man skulle kunna tycka att det är lite impulsivt att värva en spelare för att han bara gjorde två bra matcher, men så är det nog inte heller.

Schalke är en proffessionell klubb och har säkert scoutat Pukki noga, för annars skulle man inte erbjuda honom ett kontrakt på tre år och man skulle inte heller köpa loss honom för 1 miljon euro under augustifönstret.

Idag ställdes Schalke emot Bayern München i ett väl omtalat möte, tack vare en viss man vid namnet Manuel Neuer.
Dock var det inte det som fick min uppmärksamhet.

På bänken kunde man bevittna nummer 20, Teemu Pukki.

Skulle det bli debut? Ja. Efter 66 minuters spel så bestämde sig tränare Ralf Rangnick att byta ut självaste Klaas-Jaan Huntelaar mot just Teemu Pukki i ett försök att få in lite friska ben och energi för att påverka matchbilden.

Dock så kunde inte Pukki göra något anmärkningsvärt, men jag är övertygad om att han sakta men säkert kommer att slussas in i den blåvita Schalketröjan.
Vi får hoppas på fortsatt förtroende från coach Rangnick.

Oliver.Äollimaster2@gmail.com2011-09-18 21:39:35
Author

Fler artiklar om Finland