Lagbanner
Omgång 3/ Inför omgång 4

Omgång 3/ Inför omgång 4

Resultat från omgång 3 och förväntningar inför omgång 4.

Vi närmar oss slutet på en ovanligt match-rik vecka. Här följer resultat från matcherna på tisdag/onsdag samt lite förväntningar inför helgens drabbningar.

Tisdag: 


HJK-FC Honka 2-2 (1-1)

(9 min.) Mikael Forssell 1-0 
(45 min.) Roni Porokara 1-1
(53 min.) Mehmet Hetemaj 1-2
(56 min.) Nikolai Alho 2-2

Onsdag:


FF Jaro-FC Lahti 2-1 (0-0)

(51 min.) Hendrik Helmke 1-0
(56 min.) Jonas Emet 2-0
(65 min.) Ariel Ngueukam 2-1


SJK-KuPs 2-0 (2-0)

(19 min.) Carlos Lopez 1-0
(32 min.) Carlos Lopez 2-0


TPS-IFK Mariehamn 0-1 (0-0)

(60 min.) Jani Lyyski 0-1


MyPa-VPS 1-1 (1-1)

(2 min.) Denis Abdulahi 1-0
(11 min.) Keithy Simpson 1-1


RoPs-FC Inter 1-0 (1-0)

(15 min.) Petteri Pennanen


 Helgens matcher:

HJK-TPS lördag kl. 16 

HJK, som vanligt guldfavoriter inför säsongen, har inlett säsongen ovanligt svagt. Den knappa 1-0 vinsten mot Jaro i premiären följdes upp av en 3-1 vinst mot KuPs, men i omgången efter blev det 1-3 förlust mot FC Lahti och därefter 2-2 mot Honka på hemmaplan. 
TPS, som till följd av sina ekonomiska problem förväntades floppa har ännu inte skrapat ihop en enda poäng, men trots det bara släppt in tre mål på lika många matcher, och det mot betydligt bättre lag, VPS, IFK Mariehamn och Honka. TPS får också försöka luta sig tillbaka på försvaret mot ett HJK med anfallsspelet som största styrka, ingen lätt uppgift. Åbo-fansen lär få se ett lag som kämpar men inte räcker till, ingen skam i det när man möter ett lag som spelar CL-kval i höst. 
TIPS: 2-0

KuPs-FC Lahti söndag kl. 16

Ifjol slutade KuPs på en fullt godkänd sjunde plats och tog sig dessutom till final i cupen, men i år har spelet sett helt annorlunda ut. Noll poäng och nio mål insläppta efter tre matcher och slutresultaten 1-3, 1-4 och 0-2 mot motståndare som SJK och Jaro. FC Lahti har presterat bättre, 1-1 mot Antti Muurinens nya lagbygge MyPa och en 3-1 vinst över favoriten HJK gör att faktumet att man förlorade mot Jaro i förra omgången hamnar i skymundan.
En match där laget dessutom förde spelet delvis. KuPs lär inte bli några större problem för laget, men man vet aldrig i Veikkausliiga. 
TIPS: 1-3

RoPS-MyPa söndag kl. 16

Antti Muurinens "Sexy football" åker upp till Rovaniemi för att möta ojämna RoPs som stundtals sett riktigt bra ut, t.ex. mot Inter i förra omgången, men däremellan spelat jämnt med nykomlingen SJK och stått för en svag insats mot IFK Mariehamn. MyPas problem hittills har varit att ta de där stora vinsterna,
man har ännu inte lyckats vinna med fler än ett mål. RoPs är dessutom säkert sugna på att knipa andra raka segern, så någon storseger blir det nog inte för gästerna idag heller.
TIPS: 1-2

FC Honka-FC Inter söndag kl. 16

Honka kämpar precis som TPS med ekonomiska problem men har klarat sig något bättre än Åbo-klubben, mycket tack vare Roni Porokara som har varit glödhet med tre mål på fyra matcher. Det första kom i den underhållande premiärmatchen borta mot MyPa som slutade i förlust med 3-4 efter att hemmalaget vänt matchen på slutet och sedan avgjort på tilläggstid. Samma vecka mötte laget TPS i Åbo och vann efter att Porokara gjort matchens enda mål. Segern uppföljdes av match mot  MyPa igen, även den här gången blev det förlust. I förra omgången stod laget för sin bästa insats hittills då man spelade 2-2 mot HJK (och ja,Porokara gjorde mål igen).
Samtidigt gick det inte lika bra för Inter som åkte på säsongens första förlust, borta mot RoPs. Innan det hade man vunnit SJk med 2-1 och Jaro med 2-0.
Det är två stycken jämnstarka lag som möts i Esbo idag, liten fördel Inter möjligtvis, och troligtvis lär Honka inte ta sin första hemmaseger, men oavgjort känns
som ett fullt möjligt resultat.
TIPS: 2-2

IFK Mariehamn-Jaro söndag kl. 16

IFK har haft en minst sagt kaosfylld vecka. På onsdagen tog man en kämpaseger borta mot TPS och gick upp i serieledning med målskillnaden 4-0. På fredagen kom det ut att laget använt spelare utan giltiga spelpass i premiären mot VPS och förorar därmed 3 poäng och serieledningen till just VPS. Som om det inte var nog fick laget också veta att Honka får spela i Europa och att ålänningarna inte får deras plats. Jaros vecka var betydligt bättre. Laget tog sin andra raka vinst, hemma mot FC Lahti och tycks ha lämnat förlusterna mot HJK och Inter bakom sig. Lagen ligger nu på samma poäng, men det måste ju erkännas att IFK är det bättre laget. Nollan lär spricka om Jaro fortsätter spela som de gjort tidigare, men det ska ändå mycket till för att de ska få ta hem tre poäng till Jakobstad. 
TIPS: 2-1

Lukas Lundin2014-04-26 13:20:00
Author

Fler artiklar om Finland