Fördel Portugal inför mötet mot Iran

Fördel Portugal inför mötet mot Iran

Oavgjort mot Spanien, vinst mot Marocko och nu väntar Iran i den avgörande matchen om avancemang till åttondelsfinalen för portugiserna.

Portugal som lag har inte övertygat än. Matchen mot Spanien var en one man-show, mot Marocko var han tillbaka och satte 1-0 efter fyra minuter spelade. Laget i sig måste upp i spelbanan, utmana och våga, kvalitéerna finns. Det såg emellanåt skakigt ut mot Marocko, Rui Patricio bjöd på ett par jätteräddningar och förutom Ronaldos mål hade Gonçalo Guedes ett läge på volley, annars var det Marocko som stod för high-lightsen.

Det såg ut som Portugal slog av takten efter 30 minuter spelade och bevakade ledningen, Marocko hade mycket boll och pressade. Santos stod vid sidlinjen och var rasande, hade man inte vetat resultatet hade, iallafall jag, trott att Portugal låg under utifrån Santos kroppsspråk. ”Vi tappade kontroll över matchen, slog många felpassar och förlorade självförtroendet, jag är inte nöjd med hur vi spelade idag” sa Santos i tisdags kväll efter vinsten mot Marocko.

Mot Iran så tar sig Portugal vidare på kryss men jag förutsätter att laget går för vinst.

Iran spelade stundtals fantastisk fotboll mot Spanien i andra halvlek med både en nick precis ovanför ribban i slutminuterna samt ett bortdömt offside mål. Saman Ghoddos blev lovad guld och gröna skogar i det ”nya” landslaget men har istället fått hoppa in i slutminuterna. Iran tränas av portugisen Carlos Quieroz, tidigare förbundskapten för Portugal mellan 2008-2010 tills han fick sparken.

"Vi har allt att vinna, Portugal har allt att förlora" sade Quieroz vid en presskonferens igår.


Portugal brukade spela väldigt underhållande fotboll, både på gott och ont, "Europas brassar" som de tidigare kallades i början av 2000-talet med kreatörer som Figo, Rui Costa och Deco. Spelsättet har dirigerats om till ett stabilt defensivt bygge med två strikers. Underhållningen står Ronaldo för, resten handlar om att vinna. 

Nu hoppas vi på en behaglig vinst som tar oss till åttondelen där Uruguay eller Ryssland väntar. Oddsen och favoritskapet säger fördel Portugal men jag är ödmjuk.

Força Portugal!

Alexander Pereiraalexander.pereira.swe@gmail.com2018-06-25 14:47:57
Author

Fler artiklar om Portugal