Förlust i semifinalen
Bruno när kommer du tillbaka?

Förlust i semifinalen

Revansch uteblev - istället sensationell seger för lilla HNK Sibenik som går till cup final


Sibenik - Dinamo Zagreb = 2-1 (0-1)
Pozo 72’ 1-1, Cop 90 (+3) 2-1 ;  Drmic 1’ 0-1.

 



Allt pekar mot en riktning - till fördärv för Ante Cacic som inte kommer att hålla säsongen ut. Även om han hade allt i egna händer, serieledning i ligan med 11 poäng som smältes nu ner till endast sju poäng! Champions League gruppspel när alla hyllade Cacic och alla matcher när Dinamo körde över toppkonkurrenterna i serien. Om vi ska dra något positivt ut av de hela är att det är endast nio omgångar kvar att spela i ligan.

Ännu en gång tar jag upp spelarförsäljningen på Orsic och Ademi - vilket självmål! Inga ersättare har plockats in, utan det verkar som att Cacic utförde ett slag ut av en trupp bantning p.g.a. någon anledning. 

Det hjälpte inte heller med det turbulenta styrelsevalet som kändes redan från början som onödigt och en motarbetande händelse som ändrade klubbens riktning mot fel håll.

Droppen som fick bägaren att rinna ut blir dagens förlust mot Sibenik. Det var en match som Dinamo kunde ha avgjort i första halvleken, och sagan startade positivt.

Dinamo behövde endast 39 sekunder för att ta ledningen! Josip Drmic kunde äntligen poängtera efter en assist från Ljubicic. Det såg ljust ut och man målade upp bilder i huvudet om en cupfinal mot rivalen Hajduk Split!

Ytterligare en stor möjlighet för Dinamo efter kvarten spelad när Menalo tog snyggt emot Livakovics passning, passerade motståndare försvaret, men hemmamålvakten Dakovic försvarade strålande i man-mot-man situationen.

Visserligen gjorde hemmamålvakten kanon räddningar men jag kan inte alls förstå byten som utfördes efter en timmes spel, när man byter ut den enda renodlade anfallaren man har tillgänglig! 

Drmic byts ut någonstans i 62:a minut och allt därefter är en nagelbitande tillställning där man bad till Gud för att vi inte släpper in ett mål. 

Vägen mot slutet
Allt startade med en snabbkontring av hemmalaget som sex minuter innan bytte in totalt fyra spelare! Allt eller inget, total satsning av hemmalagets tränare resulterade med kvittering i 70:e minut…

Inbytte spanjoren Iker Pozo gör målet som sänker Dinamo, som nu saknade renodlad anfallare för att göra motattack. Blått sätter en boll i nätet, men målet blir avblåst p.g.a. solklar offside och när alla trodde att matchen var på väg mot förlängning, när den tredje tilläggsminuten tickade ut, kommer ett inlägg av Kvrzic till f.d. Dinamo anfallaren Cop som sätter det episka målet som tar Sibenik till en historisk final.

Andra förlust mot Sibenik på en månad och sedan funderar man varför landslags mittbacken Sutalo sitter på bänken hela matchen?! Varför kan Sutalo spela två matcher på raken för schackrutorna men när det väl kommer till Dinamo, så bestämmer Ante Cacic att vila kuggen i en semifinal?! Något äpple är ruttet bland alla friska...

Summering 
Behöver inte summera mer än det man skrivit i början av artikeln. Det man funderar över, hur ska styrelsen reagera nu, den oerfarna styrelsen som saknar en hård hand, den som Zdravko Mamic hade. Han hade aldrig tillåtit detta hända, inte ens i närheten. Nästa match är igen på bortaplan till helgen. Då ställs man mot ett hungrigt Lokomotiva som känns inte alls ofarliga. To be continued…


 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-04-05 20:46:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!