Fornals tog West Ham till final - allt om Conference League-semifinalerna

Det närmar sig finaldags i Europa. Under torsdagen var det dags för semfinaler i Europa League. Då blev det även klart vilka som möts i Conference Leagues final.

Här kommer en kortare sammanfattning om torsdagens semifinaler i Conference League:

AZ - West Ham: 0-1 (totalt 1-3)
Londonlaget West Ham hade med sig en uddamålsledning till Holland och returmötet i Alkmaar.

Inte sedan 1976 har West Ham tagit sig till final i en större europacup. Med 2-1 i bagaget var det nog många Hammers-supportrar som hade börjat drömma om en ny historisk final.

Det skulle visa sig bli en tuff utmaning mot ett revanschsuget AZ med Jesper Karlsson i startelvan. Den första halvleken blev en jämn och tight tillställning och det skulle dröja 25 minuter innan matchens första riktigt farliga chans kunde komma. Lucas Paquetá med ett skott i AZ-stolpen.

I andra halvleken började AZ sin kvitteringsjakt på riktigt. West Ham pressades ner, men hemmalaget hade svårt att komma igenom ett resolut West Ham-försvar. Mittbacken Pantelis Hatzidiakos skott från nära håll var hemmalagets enda riktigt farliga chans.

När Fornals sprang fri på tilläggstid kunde han enkelt placera in bollen i nät och säkra finalplatsen för Moyes och hans lag.

Basel - Fiorentina 1-3 (totalt 3-4)
Ibland är fotbollen underbar och ibland helt fruktansvärd. Det beror lite på vilken sida av resultattavlan man hamnar på när slutsignalen ljuder. För Fiorentinas supportrar var fotbollen helt underbar under torsdagskvällen.

Efter förlust på hemmaplan med 1-2 var det nog många violfärgade som hade gett upp hoppet om en finalplats. Men spelarna i Fiorentina hade allt annat än gett upp.

Det såg man redan tidigt i första halvlek när gästerna tidigt tryckte på för att få till en kvittering i den totala poängställningen. Efter 35 minuter fick man till sin efterlängtade kvittering genom Nicolás González när han stod omarkerad vid en hörnspark.

Hoppet som tillresta Fiorentina-fansen hade fått efter kvitteringen försvann dock när Basel tog ledningen igen tidigt i den andra halvleken. Men Fiorentina-spelarna vägrade att ge upp och började på nytt jaga en kvittering.

I matchminut nummer 72 klev Nicolás González fram igen. Ett välplacerat skott med vänsterfoten i det bortre hörnet tvingade matchen till förlängning med 3-3 på tavlan.

Fiorentina hade flera chanser genom inbytte Luka Jovic under förlängningen. Men till slut var det Barák som blev den stora hjälten för italienarna i slutet av förlängningen.

Conference League-finalen mellan Fiorentina och West Ham spelas i Prag 7 juni.