Försäsongen avslutad - nu väntar supercupfinal

Försäsongen avslutad - nu väntar supercupfinal

Spartak Trnava blev sista provet på försäsongen. Nu väntar några dagars finslipande innan säsongen kickar igång på allvar redan den 9 juli.

Kroatiens mesta mästare har spenderat försäsongen i Slovenien. Förberedelserna inför kommande säsong börjar i tidigt skede när transferfönstret öppnade. Dinamo satsar på allvar och jag hoppas på att man kommer spela Champions League. Truppen har aldrig haft så mycket erfarenhet som idag och det är något som garanterar succé. Dock så tycker jag att valet ut av motståndarna i träningsmatcherna var för svagt. Med all respekt för Shkendia, Nafta och Spartak, så är det här ingen mätning för Dinamo inför kommande säsong. Ska vi dra några slutsatser, så är det positivt att Dinamo hämtade upp 0-3 underläge mot Spartak Trnava, att backlinjen hållit nollan i två matcher och att anfallarna varit effektiva i samtliga matcher.

Dinamo – Shkendia (Makedonien) = 3-0
J.Drmic 16’ 1-0, K.Andric 54’ 2-0, Petkovic 81’ 3-0.

Dinamo – NK Nafta (Slovenien) = 3-0
K.Andric 41’ 1-0, R.Ljubicic 68’ 2-0, M.Emreli 83’ 3-0.

Dinamo – Spartak Trnava (Slovakien) = 3-3
L.Menalo 38’ 1-3, B.Petkovic 49’ 2-3, M.Emreli 89’ 3-3.

Nästkommande match är ett hett derby mot rivalerna från söder. En supercupfinal som spelas i Zagreb. En viktig match i sig för säsongs fortsättningen, men det allra viktigaste är Champions League kvalet som startar den 19 juli.

Supercup Final 9 juli
Dinamo – Hajduk

Ligapremiär 15 juli
Dinamo – Lokomotiv Zagreb

Champions League kval 19 juli
Dinamo – Ej klart
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-02 11:09:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!