Georgien - Tjeckien: Någon centimeter från vinst

Bottenmötet i grupp F blev minst sagt dramatiskt. Trots Tjeckiens dominans så var Georgien någon centimeter från deras första vinst i ett mästerskap.

Första halvlek bjöd på minst sagt mycket. Mycket skott och vassa chanser, från ena hållet. Tjeckien bjöd på totalt 13 skott mot Georgiens 2. Tjeckerna skapade chans på chans, men likt förra matchen inte helt där och bollen hittade inte förbi Giorgi Mamardashvili i Georgienmålet. En boll gick dock förbi Mamardashvili, men det dömdes bort för hands. 

Precis innan halvtidspausen får Georgien en straff, då tjeckiens Robin Hranac får bollen på armen. Fram gick då Georges Mikautadze som satte dit straffen säkert. 

Mer chanser blev det i andra halvlek för Tjeckien. Först några halvchanser i början och sen i 59 matchminuten så nickade Patrik Schick in bollen i mål efter att han fick bollen i huvudet efter att den gick i stolpen. Efter kvitteringsmålet så var det i princip bara Tjeckien. Georgien såg ut att bara försöka hålla i försvaret och inte trycka på uppåt, inte göra något misstag som skulle resultera i en kontring. 

Men i slutskedet i andra halvlek i 90+5 så tappade Tjeckien bollen i offensivt straffområde så kontrade Georgien och får fram ett friläge, där skottet gick någon centimeter över ribban och sedan blåste domaren av matchen.  

En otroligt bra match från Georgiens målvakt Giorgi Mamardashvili, som var den stora anledningen till att Tjeckien inte vann matchen. Och Tjeckiens storstjärna och målskytt i matchen, Patrik Schick fick gå av planen på grund av en skada.   

1-1 resultatet och blir Georgiens första poäng i något mästerskap.  

Oskar Almsvikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2024-06-22 17:25:00
Author

Fler artiklar om EM -24