Här är vinterns hetaste övergångsrykten

Här är vinterns hetaste övergångsrykten

Vinterns övergånsfönster öppnar nu på lördag och det finns redan flertalet heta och kittlande rykten som florerar.

Så var vi framme vid årets slut och vi kan nog alla slå fast att det varit ett väldigt speciellt år där ytterst lite varit som vanligt. Därför kan det vara skönt att i stället kliva in i 2021 – som traditionsenligt inleds med att vinterns övergångsfönster slår upp sina portar.

Det rådande världsläget till trots väntas en hel del övergångar träda i kraft och ryktena är redan många. Därför har undertecknad nu samlat ihop de just nu hetaste och listat dem här nedanför.

Erling Håland – från Dortmund till olika klubbar
Givetvis är intresset för norrmannen stort efter braksuccén i Dortmund. Listan kan göras lång över klubbar som är sugna på honom, men att han skulle lämna nu i vinter är inte särskilt troligt. Däremot kan en övergång till sommaren säkerligen vara aktuellt.

Jadon Sancho – från Dortmund till olika klubbar
Efter en mindre imponerande höstsäsong i bagaget heter det att Dortmund inte längre håller lika hårt i engelsmannen. Dock kommer den gulsvarta föreningen kräva en ordentlig summa för att släppa honom, och det är tveksamt om det finns någon klubb som är redo att öppna plånboken så pass mycket mitt under brinnande säsong.

Memphis Depay – från Lyon till Barcelona
Sommarens övergång gick i stöpet och nu har Barcelona en ny chans att lägga vantarna på holländaren. Lyon sägs vara villiga att släppa 26-åringen för så lite som fem miljoner euro, men trots det är det inte säkert att en flytt blir av då den sportsliga ledningen i Barcelona inte är överens om att det är spelartypen man bör satsa på.

Paul Pogba – från Manchester United till olika klubbar
Det är många i Manchester United som är besvikna på fransmannen – som i sin tur inte verkar särskilt nöjd över den rådande situationen. Mycket talar för att parterna kommer gå skilda vägar, men det lär bli först i sommar. Real Madrid, Juventus och PSG är klubbarna han kopplas samman med.

Christian Eriksen – från Inter till olika klubbar
Missnöjet gentemot Eriksen är stort i Inter, och det är inte särskilt konstigt sett till vilka enorma förväntningarna som fanns på honom när han anslöt för drygt ett år sedan. Klubben har varit öppna med att man är villiga att släppa honom i vinter och bland intressenterna – enligt media – hittar vi Arsenal, Manchester United och Dortmund.

Dele Alli – från Tottenham till olika klubbar
Det är väl bara till att konstatera att Alli kört fast i Tottenham och att båda parterna hade mått bäst om man tog en paus från varandra. PSG är det hetaste spåret och känns fullt logiskt då Mauricio Pochettino ser ut att ta över den franska huvudstadsklubben.

Georginio Wijnaldum – från Liverpool till olika klubbar
Kontraktet löper ut i sommar och trots att Liverpool gärna behåller honom verkar en förlängning inte vara nära. Barcelona och Inter är klubbarna han kopplas samman med.

Mesut Özil – från Arsenal till olika klubbar
Tiden i Arsenal ser ut att gå mot sitt slut för Özil. Frågan är bara vilken klubb som är redo att plocka in honom? Här om dagen pratades det om Juventus, men det ryktet dog lika snabbt som det kom till. Annars är det främst turkiska klubbar med Istanbul Basaksehir och Fenerbache i spetsen som sägs vara aktuella.

David Alaba – från Bayern München till olika klubbar
Österrikaren har varit stenhård i förhandlingarna med Bayern München och med ett utgående kontrakt ser det ut som att han snart är ett minne blott. Real Madrid uppges leda jakten efter att Manchester United insett att man inte har råd. Liverpool, Chelsea och Barcelona är andra klubbar som är intresserade.

Luka Jovic – från Real Madrid till olika klubbar
Problemen att hävda sig i Real Madrid har varit många för anfallaren och tålamodet är nu slut. En utlåning i vinter är att vänta och förutom Eintracht Frankfurt och Hertha Berlin ska även Wolverhampton ha anmält sitt intresse.

Isco – från Real Madrid till olika klubbar
Snart åtta år efter sin ankomst ser det slutligen ut som att Isco och Real Madrid är färdiga med varandra. Väljer han att stanna kvar i Spanien är Sevilla det hetaste spåret, annars är AC Milan, Arsenal och Everton övriga klubbar som är sugna på 28-åringen.

Paulo Dybala – från Juventus till Arsenal
Höga toppar och djupa dalar summerar Dybalas fem år i Juventus ganska väl. Den gångna höstsäsongen har inte varit mycket att hurra över och det har gjort att han kopplats samman med Arsenal – som är i behov av lite nya krafter framåt i banan.

Renato Sanches – från Lille till Liverpool
Det portugisiska superlöftet som floppade rejält i Bayern München har åter hittat formen i Lille även om han varit skadad sedan mitten av november. Uppenbarligen så pass att Liverpool funderar på att plocka in honom i vinter.

Wilfried Zaha – från Crystal Palace till AC Milan
Ryktena kring Zaha har varit många under de senaste åren. Tidigare har det allt som oftast handlat om att engelska storklubbar är intresserade av 28-åringen, men nu är det AC Milan som ska vara villiga att göra ett försök att locka över honom från Crystal Palace.

Olivier Giroud – från Chelsea till Marseille
Fransmannen sitter på ett utgående kontrakt med Chelsea och har flera gånger om sagts vara på väg bort. Just nu är Marseille det hetaste spåret, som är på jakt efter en ny målspruta i hopp om att kunna utmana om ligatiteln.

Marcel Sabitzer – från RB Leipzig till Tottenham
Leipzigs kapten har imponerat stort under det senaste året och det kommer inte som någon överraskning att Tottenham spanar in honom. För omkring 30 miljoner euro uppges den tyska klubben vara beredda att släppa sin österrikiska mittfältare.

Divock Origi – från Liverpool till olika klubbar
Belgaren är trött på att nöta bänk i Liverpool och hoppas påbörja ett nytt äventyr i vinter. Inter, Wolverhampton, Schalke och Eintracht Frankfurt har samtliga kopplats samman med honom den senaste tiden.

Franck Kessie – från Milan till olika klubbar
Ivorianen är en av spelarna som ligger bakom Milans magnifika höstsäsong och har tack vare det dragit på sig intresse från främst Arsenal och Tottenham. Dock lär italienarna inte vilja släppa sin mittfältare i första taget.

Jack Grealish – från Aston Villa till Liverpool
Så sent som i höstas förlängde han sitt kontrakt med Aston Villa till 2025. Det hindrar inte honom från att kopplas samman med en flytt, och det är Liverpool som ska leda jakten. Men även båda Manchester-klubbarna har koll på Villas kapten.

Sami Khedira – från Juventus till olika klubbar
Senast tysken spelade en match för Juventus var i juni och att han är fri att lämna klubben får man anta. Enligt senaste uppgifterna är han nu på plats i England för att förhandla med olika klubbar. Samtidigt hoppas VfB Stuttgart på en återkomst.

Houssem Aouar – från Lyon till Arsenal
Vad vore ett övergångsfönster utan rykten om Aouar till Arsenal? Det är nu över två år sedan de första spekulationerna kom till liv och kanske det är under det här fönstret som övergången sker – eller inte.

Arkadiusz Milik – från Napoli till Atlético Madrid
Napoli betraktar redan polacken som en före detta spelare och att han lämnar i vinter är mer eller mindre klappat och klart. Atlético Madrid är ett troligt alternativ efter att Diego Costa bröt sitt kontrakt här om dagen.

Patson Daka – från Salzburg till olika klubbar
Salzburg har fått fram en ny målspruta som så här långt noterats för åtta fullträffar på lika många framträdanden i ligan. Liverpool, Arsenal, Tottenham och Manchester City uppges alla stå i kö för att lägga vantarna på 22-åringen från Zambia.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-31 09:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans