Hemmasviten förlängd
Uppladdning slutförd

Dinamo laddade upp med tre poäng inför derbyt

Dinamo Zagreb - NK Varaždin = 3-1 (0-1)
Petkovic 70’ 1-1, Baturina 78’ 2-1, Petkovic 90(+3) 3-1 straffspark |  Brodic 9’ 0-1

Den 13:e omgången av SuperSport HNL var händelserik för Dinamos del när Varaždin kom på besök. Det blev ett tidigt underläge för hemmalaget och leken mellan katt och råtta kunde börja!

Höjdpunkter första halvlek
Redan efter nio minuter tog gästerna ledning. Nykomlingen Varaždin menade allvar när  tidigare Dinamo spelaren, Fran Brodic som aldrig lyckades rulla igång karriären på Maksimir, gav ledning till gästerna.

Dinamo som redan inför matchen var sårbara med Mislav Oršics frånvaro, var inte med i matchen. Men ljuset i den mörka tunneln tändes efter 32 spelade minuter när anfallaren Herrera får sitt andra gula kort. Gästerna är en man kortare resten av matchen och Dinamo började bita in sig i matchen.

Höjdpunkter andra halvlek
Kvitteringen skulle kommit i slutet av första halvleken när Drmic bränner friläge, men det skulle dröja ända fram till 70:e minuten när inbytte Bruno Petkovic blir matchens hjälte! Bruno kvitterar efter en Drmic assist! Det är inte varje dag som dessa herrar spelar tillsammans i anfallet, man ska ta vara på denna stunden.

Att en vändning skulle komma var bara en tidsfråga. Det är igen Petkovic som står för det mesta och nu rullar han av Varaždins backlinje och passar snyggt till Martin Baturina, som snyggt trycker in bollen i målet.

Matchjälten som blev inbytt i 62:a minut, skulle avsluta matchen med ännu ett mål från straffspark. Dinamo vinner till slut med 3-1 och söndagen avslutas med en lugn storm inför kommande derby match på fredag mot rivalerna från söder.

Spelarbetygen
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Livakovic 2- chanslös när Brodic gör matchens snyggaste mål. Hade i övrigt lite att göra efter att gästerna fick en man utvisad
Ristovski 3- spelar hela matchen, för enkelt när en nykomling spelar med en man kort
J. Sutalo 2- backlinjen blir avrullad en halvtimme in i första halvleken och Josip var också bland lästa korten, blev betydligt enklare efter utvisningen
Lauritsen 2- dansken blir utbytt i halvtid på grund av taktik
Stefulj 2- synd att Danijel blir utbytt redan i halvtid, vänsterbacken som fostrades i Varaždin förtjänade 90 minuter
Misic 3- växte in i matchen i 2:a halvleken
Ljubicic 4- spelade vänsterback mot Salzburg, idag defensiv mittfältare. Har på kort tid blivit ett av Dinamos bästa spelare
Bockaj 3- Ok insats idag, var inblandad i det mesta i offensiven
Spikic 2- kämpar som vanligt, löper extremt mycket men i det tomma intet
Drmic 3- Josip får en trea på grund av assisten till Petkovic, synd att han inte sätter friläget i 1:a halvleken
Petkovic 5- MVP idag! Väldigt sällan ni kommer se mig ge en klockren 5:a till Petko
Moharrami 3- får en enkel uppgift i 2:a halvleken när han ska borta in igenom högerkanten när motståndare har en man mindre
Marin 2- kul för Antonio att han får hela 2:a halvleken, hoppas han tar vara på chanserna i framtiden