Maksimir, 2022-10-01 19:30

Dinamo Zagreb - Slaven Belupo

Hjältarna är tillbaka

Hjältarna är tillbaka

Kroatiens bästa fotbollsklubb ska fortsätta på samma spår där man stannade senast.

Vad har hänt senaste veckan
Dinamo arbetade hårt med disponibla styrkor under landslagsuppehållet. Det blev en promenad seger borta mot NK Borinci (4-0) i cupmatchen. Äntligen fick Luka Ivanusec som han ville. Mittfältaren öppnade upp hemmalaget i första halvleken med sitt första mål denna säsong. Josip Drmic adderade två mål till i protokollet innan halvtid. Petar Bockaj satte slutresultatet och Dinamo gick vidare till nästa runda. 

Läget i truppen
Förutom Bosko Sutalo som är långtidsskadad, så har Dinamo nästintill 28 tillgängliga spelare.  För tränaren, som lever sina bästa dagar i klubben, är detta garanti att man kommer lyckas mot Slaven Belupo. 

Jag tippar att Cacic fortsätter med favorit formationen som nämns lite längre ner i texten. Om han väljer att vila någon av spelarna inför Champions League matchen mot Salzburg, är jag ytterst tveksam till. Men om vi leker med tanken, så kan det bli Ristovski och Ademi som vilar.

Ante Cacic inför ligamatchen 
"Först vill jag gratulera U21-landslaget till deras framgångar i kvalet. Idag möter vi Slaven Belupo som orsakade obehag i Maksimir förra året."

"Jag förväntar mig att mitt lag ska fokusera på den här matchen, och vinna tre poäng till slut. Vad det gäller spelartruppen så är situationen extraordinär."
 

Formation 4-2-3-1
Livakovic - Ljubicic, Ristovski , J. Sutalo, Peric- Misic, Baturina- Ivanusec, Orsic, Spikic- Petkovic 

Slaven Belupo
Bortalaget är ett av dom stora överraskningar i SuperSport HNL. Klubben som tippades kämpa om nytt ligakontrakt, ligger på tredjeplatsen med 17 poäng, lika många poäng som andraplacerade Hajduk. 

Historiskt sett har Slaven Belupo gästat på Maksimir 33 gånger på femton år. Endast sex poäng lyckades man kamma hem och en förödande målskillnad 15:71. Vi ska inte heller glömma första inbördes matchen i Koprivnica denna säsong, där Dinamo körde över Slaven med hela 5-1. 

Inför matchen 
Kort sagt: tre poäng ska säkras på ett rutinerat sätt. Slaven är tredje bästa klubben enligt ligatabellen, men jag tror på en lätt uppvärmning inför ännu viktigare match. 

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Datum: 1:a oktober
Tid: 19:30
Tips: 3-0 (Orsic x2, Drmic)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-01 11:17:06
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!