Dinamo Zagreb - Hajduk Split
0 - 0

HNL Dinamo - Hajduk 0-0: schackparti slutade oavgjort!
Spelarna firar Perkovics mål

Fullsatt Maksimir välkomnade varmt två ut av ligans bästa klubbar. Uppvisningen blir inget minnen för livet för publiken som betalade för biljetterna en kall december kväll. Ett frustrerat Dinamo lyckades aldrig borra igenom uppsatta försvarsmuren med Uremovic ochvSarlija och med kvällens resultat lämnar det en oviss och samtidigt en spännande vår framför oss.

Dinamo Zagreb - Hajduk Split = 0-0 (0-0)

Innehållet i första halvleken var jättesnålt. Gästerna visade tidigt att försvarsgarden skulle vara inställd från första minut och att försvara 0-0 resultatet med alla tillgängliga resurser var det enda målet trots att jag hade en känsla att Hajduk kunde straffat Dinamo men vågade inte chansa alltför mycket. Tidigt kunde man inse att mycket stod på spel för Dinamo också och inga undantag gjordes. Försvararna i bägge lägren  markerade deras territorium och domaren släppte tuffare närkamper.

Kanske skulle flera kort delats ut men  Bruno Petkovic var den enda som fick varning i slutet av första halvleken när han han gav en örfil till Marko Sarlija som var fastklistrad på Petkovics rygg under hela halvleken.

Målchanser går det inte att skryta om, den närmaste är kanske Ristovskis distansförsök som målvakten Lucic räddar ut till hörna. Bättre blev det inte i fortsättningen.

Andra halvlek öppnades ännu snålare men med mer nervositet hos Dinamo spelarna som lyckas inte hitta vägarna till Hajduks straffområde. Jakirovic får reagera tidigt och byta ut en osynlig Baturina som var rent sagt usel för andra matchen på raken. Dario Spikic byts också ut mot Gabriel Vidovic.

Spelet blir något stabilare där Dinamo är det enda laget på planen som vill öppna upp sig medans Hajduk fortfarande satsade på försvar vilket man gjorde bra med Uremovic och Sarlija i mittlåset.

Halvchanserna började komma för Kaneko och Petkovic men utan att någon boll skulle lyckligtvis hitta en lycklig väg bakom målvakten Lucic.

För en kort stund skulle vi jubla efter ett inlägg av Marko Bulat när bollen hamnar hos unge Perkovic som ger Dinamo det viktiga ledningsmålet på sitt andra försök. Glädje varade i en minut då reprisen visade hur bollen studsade från Perkovics knä på hans hand och målet dömdes bort. Mer dramatik än VAR analysen blev det inte och Dinamos långa segersvit på fem raka tävlingsmatcher har tagit slut.

Summering
Tyvärr såg vi en fattig tillställning, en stängd match där Dinamo lyckades inte göra en slutforcering. Offensivt känns det som att vi endast hade Petkovic och Kaneko som bjöd på dans, tyvärr skulle Baturinas och Spikics insatser hjälpa rivalerna i försvaret. Hajduks taktik för tredje matchen i rad gick hem, Dinamo hade inget svar till det defensiva spelet hos gästerna. Rivalerna såg farligare ut när man hade kontringsläge men jag är väldigt förvånad att man inte lyckades göra mer än att bara rensa bollarna högt upp till mittenplan för att hoppas på en skarv från Livaja som skulle eventuellt hitta Sahiti eller Dajaku. För Dinamos del gäller det att handla smart under vintern och stärka truppen med två till tre namn som kommer ge laget stabilitet och styrka för att besegra det defensivt stabila Hajduk. Ligatitlar vinner man inte på stormatcherna och det gäller även kvällens resultat, nu inväntar vi Conference League lottningen som är måndagens höjdpunkt!

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- proffesionellt
2- medel
1- amatör

Zagorac 3- tycker att Zagi gör stabil insats, trots att han inte hade mycket att göra, var han på tårna i nittio minuter.
Perkovic 3- verkligen synd att bollen tar Mauro på armen, vilken hyllad hjälte han hade varit i Zagreb stad!
Ristovski 2- stabil i försvaret och förutom distansskott så var han svag i offensiven.
KTC 3- ett av Dinamos stabilaste och säkraste spelare ikväll.
Peric 3- samma här, gör en otrolig match ikväll där han vinner många nickdueller.
Misic 3- imponerande hur han styrde spelet trots ständig press, synd att Baturina inte kunde delta i spelet.
Ademi 2- kaptenen var där men kan tycka att han var för osynlig, vi saknade hans energi.
Baturina 1- andra raka matchen och inget från #10.
Kaneko 3- hade det inte varit för japanens dribblingar hade vi sett ännu sämre tillställning på Maksimir.
Spikic 1- jättesvag idag och osynlig, tyvärr fick vi inte se anfallarens djupledslöppningar en enda gång ikväll.
Petkovic 2- tuff match på Bruno som var punktmarkerad i nittio minuter liksom hans rival Livaja.
Bulat 2- gör ett godkänt i hopp, åtminstone slarvade han inte bort bollarna i jämförelse med Baturina.
Vidovic 1- var för säker på bollarna och vågade inte gå i en-mot-en dueller.