Hyllar Farnerud: ”Bästa jag spelat med”

Hyllar Farnerud: ”Bästa jag spelat med”

Han är 36 år och har spelat med många bra spelare. Men Raphael Nuzzolo rankar en svensk högst av alla. Alexander Farnerud. ”För mig är han den bästa spelaren jag har spelat med", säger Nuzzolo till SvenskaFans.com.

ZÜRICH (SVENSKAFANS.COM)
Xamax FCS kämpar för att hålla sig kvar i den schweiziska högstaligan. Borta mot FC Zürich spelade laget 1-1 och fick med sig en pinne i den så täta bottenstriden.
 
Resultatet gör att Xamax är fortsatt näst sist med 19 poäng på 23 matcher och niondeplatsen ger kvalspel. Än så länge håller laget FC Thun bakom sig på tionde och sista plats vilket betyder direktnedflyttning.
– Det var en svår match för oss eftersom att Zürich försvar var bra. Vårt försvar var också bra och jag tycker att 1-1 var rättvist. I slutändan är vi nöjda med en poäng. Men nästa söndag behöver vi ta tre poäng på hemmaplan. Vi behöver vara bättre offensivt i nästa match och vi behöver ta poäng hemma, säger Xamax:s mittfältare Raphael Nuzzolo till SvenskaFans.com.

"KANSKE BLIR DET EN TILL"
 
Nuzzolo har hunnit bli 36 år men levererar fortfarande poäng åt klubben han snart spelat 15 säsonger för. Den här säsongen har det så här långt blivit 8 mål och 6 assist på 22 matcher.
– Jag är en gammal man men jag försöker hjälpa mitt lag att göra mål och assist, säger han med ett leende.
– Idag hade varken jag eller mina lagkamrater så många chanser men för mig är det viktigt att laget spelar bra och att laget tar poäng. Ibland måste vi spela så här och springa mer än vad vi har bollinnehav, men det är ok för mig.
 
Hur länge tänker du fortsätta spela?
– Kanske är det min sista säsong, kanske blir det en till. Jag vet inte ännu. Men det viktiga för mig är att när jag spelar, att jag kan hjälpa laget. När mina ben inte kan det så kommer jag att sluta.

"GILLAR MENTALITETEN HOS SVENSKA SPELARE"
 
Stora delar av seniorkarriären har Raphael Nuzzolo spelat i samma klubb, Xamax. Men mellan åren 2011 till 2016 huserade veteranen i BSC Young Boys. Där var han lagkamrat med svenskarna Alexander Farnerud och Alexander Gerndt.
– Jag gillar mentaliteten hos svenska spelare. Dom ger allt och har bra teknik.
 
Alexander Farnerud lirade tre säsonger i Young Boys 2011 till 2013 och imponerade minst sagt på Nuzzolo.
– Farnerud är den bästa spelaren jag spelat med i ett lag. Han har tekniken, farten, kan slå frisparkar, bra passningar och kan skjuta från distans. För mig är han den bästa spelaren jag har spelat med. Han är en av dom bästa.
 
Alexander Gerndt spelade i Young Boys 2013 till 2017 innan han gick till FC Lugano där han fortfarande är kvar.
– Gerndt har en väldigt bra mentalitet och fart. Jag gillade att spela med honom som forward när jag var mittfältare. Han gör det dessutom väldigt bra i Lugano nu.

Anton Edman2020-02-23 08:35:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans