Inför AZ - KRC Genk
Yuki Sugawara har skrivit på ett kontrakt till 2025! Foto: Manfred Binder/Gepa pictures (bildbyrån)

Inför AZ - KRC Genk

Säsongen 2019/2020 avslutades i förtid och redan nu vänder man blad till kommande säsong. Den första matchen för säsongen 2020/2021 går av stapeln idag kl. 13.00 och för motståndet står förra säsongens belgiska ligasjua Genk.

Ligorna i både Nederländerna och Belgien avbröts i förtid på grund av pandemin, så medans säsongerna i bland annat England, Italien och Spanien är inne i slutfasen går lagen i Eredivisie och Jupiler Pro League nu in i försäsongen.

Säsongens första match för AZ blir mot RKC Genk, de belgiska ligamästarna 2018/2019. Genk har redan hunnit avverka tre träningsmatcher med två vinster och en oavgjord, men idag kommer förhoppningsvis deras första förlust.

För oss svenska fotbollssupportrar finns kända namn som Neto Borges och Benjamin Nygren hos motståndarna. Hos AZ har det inte hänt särskilt mycket i truppen i skrivande stund. Hobie Verhulst är tillbaka i laget efter äventyr i MVV Maastricht, FC Volendam och nu senast Go Ahead Eagles. Han går in som andremålvakt bakom suvärenen Marco Bizot. Rykten gör gällande att "de muur" är på väg till La Liga, vilket vore en ordentlig förlust om det blir verklighet!

Till många supportrars glädje har Yukinari Sugawara skrivit på ett avtal med AZ till 2025. Förra säsongen var Yuki på lån från Nagoya Grampus, men nu tillhör han alltså AZ.

Lämnat på lån har de båda burväktarna Rody de Boer och Jasper Schendelaar, så försvinner Bizot behöver AZ förstärka på målvaktssidan. En annan spelare som lämnat AZ är belgaren Stijn Wuytens som ska spela med Lommel SK i den belgiska andraligan.

Jag har en känsla av att AZ går vinnande ur striden och jag tror att några av föreningens duktiga unga spelare får chansen att spela idag. Vi säger 2-0 till AZ!

Matchen visas via klubbens YouTube-kanal.

Retteketet!

Andreas__Adde__2020-07-25 10:36:09
Author

Fler artiklar om AZ