Stadion Andelko Herjavec, 2022-08-05 20:00

Varazdin - Dinamo Zagreb

Inför bortamatchen mot nykomlingarna

Inför bortamatchen mot nykomlingarna

Återigen är ”plavi” starka favoriter, men som tidigare nämnts ska vi inte underskatta hemmalaget.

Vad hände i veckan?
Dinamo uppnådde fantastiskt resultat i Bulgarien. Spelet var inte vackert, men i slutändan räknas endast resultatet och ”teamwork” som spelarna visade! Sättet hur Martin Baturina tog möjligheten var enastående. I returen måste ”plavi” vara väldigt försiktig, för i eran före Bjelica, efter sådana här resultat i första matchen på bortaplan, blev vi ofta utslagna.

Inför NK Varazdin
Redan fredag och vi beger oss norrut mot vackra staden Varazdin, som ligger nära gränsen mot Slovenien och Ungern. Det här är en lurig match som väntar, med tanke på hur bra Varazdin spelade hemma mot Hajduk Split i senaste ligaomgången. Matchen kommer mitt i viktiga CL-kvalet men utrymme för en avslappning finns inte. Vi kommer möta en vägg med supportrar i Varazdin och ett påtänt hemmalag. Varazdin förlorade mot Hajduk, men spelmässigt skapade de fler målchanser och det enda som saknades var lite kyla i avgörande lägen.

Nykomlingarna har intressanta spelare i offensiven. Tidigare Dinamo spelaren Fran Brodic ska man hålla extra öga på. Tonio Teklic och Andris Herrera lär vi också se från start. Dessa herrar var ineffektiva senast, rättare sagt Hajduks målvakt Sentic var som en bläckfisk i målet. Varazdin har hittills spelat tre ligamatcher och har en seger och två förluster. Förlusterna har kommit på hemmaplan mot Slaven Belupo (1-2) och Hajduk Split (0-2). Låt oss hoppas att Varazdin fortsätter vara ineffektiva på hemmastadion Andjelko Herjavec. Den enda segern kom borta mot NK Istra (2-1).

Senaste inbördes möten på stadion Andjelko Herjavec
2021 Varazdin - Dinamo = 0-5
2020 Varazdin - Dinamo = 1-2
2020 Varazdin - Dinamo = 1-3
2019 Varazdin - Dinamo = 1-0
2018 Varazdin - Dinamo = 1-2

Dinamo Zg
Jag är helt säker att spelarna är professionella och låter sig inte störas av tankarna om en returmatchen mot Ludogorets. Med all respekt för hemmalaget, har regerande mästarlaget chansen att inkassera fjärde raka segern i HNL. En del rotationer i startelvan kommer vi se. Bruno Petkovic förblir en enigma, han såg bedrövlig ut i Bulgarien och jag hoppas han förblir bänkad även mot Varazdin. Petkovic är det enda frågetecknet här och i övrigt ser det ljust ut på skadefronten. Vi bör se hela backlinjen utbytt mot Varazdin, vilket betyder att Bosko Sutalo kliver in som mittback, vem som gör honom sällskap, kanske Dilaver? Moharrami tillbaka som högerback och Bockaj vänster. På mittfältet kommer Ademi garanterat vilas, sedan finns det tre valmöjligheter: Misic, Baturina eller Ljubicic. Spikic lär också starta på bänken, han gjorde en stark 2:a halvlek mot Ludogorets, så även han sparas för returen.

Gissar med startelvan:
4-2-3-1

Livakovic - Moharrami, Bockaj, Dilaver, Sutalo - Ljubicic, Baturina - Ivanusec, Orsic, Menalo - Drmic

Tankar inför NK Varazdin
Återigen är ”plavi” starka favoriter, men som tidigare nämnts ska vi inte underskatta hemmalaget. Varazdin kommer försöka spela fotboll inför ett fullsatt stadion. Fördelen för Dinamo är formkurvan och självförtroende. Rotationer lär vi se i startelvan, och ibland är detta ett riskabelt drag, men Ante Cacic har hittills använt alla spelare. Hur ni än gör, vinn bara matchen. Vid seger, kommer Dinamo gå upp på 12 poäng efter 4 spelade omgångar. Då utökas avståndet med 6 poäng ner till Hajduk, som ställde in matchen i helgen på grund av Conference League. Varför jag nämner Hajduk, är p.g.a. kommande derby i nästa ligaomgång. Förhoppningsvis kommer Dinamo inte välja att ställa in den matchen, eftersom man har en stor fördel: hemmaplan och en bredare trupp och det betyder att "plavi" har ett guldläge att utöka avståndet till Hajduk på +9 poäng. Men en match i taget, först ska 3 poäng säkras ikväll. 

Plats: Andjelko Herjavec stadion (Varazdin)
Tid: 20:00

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-08-05 10:23:29
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!