2022-11-02 21:00

Chelsea - Dinamo Zagreb

Inför Chelsea

Inför Chelsea

Sista gruppspelsmatchen i Champions League. Dinamo står inför en omöjlig uppgift

En helg full med dimma och marknadsföringen av halloween är bakom oss. För första gången under gångna säsongen förlorade Dinamo två matcher på raken. Ingen höjdare insats av spelarna i blått, Osijek vinner med 1-0 en match som präglades av dimma, men frågan kvarstår om samma match borde ha ställts in. Ironiskt nog så bestämde ligakommittén att ställa in matchen mellan Gorica och Slaven Belupo som skulle spelats på söndag, just pga. dimma. Hur resonerade man här?

Känslan är att hårda vindar blåser mot Zagreb. Dels formen, dels att Dinamo leder överlägset i ligan är något som vissa klubbar inte står ut med. Men vi biter ihop och fokuserar på det positiva. Fortsatt stabil serieledning med +4 poäng trots en match mindre spelad. Det betyder bara att Dinamo har klar plan efter vinteruppehållet och det är att kamma hem ny ligatitel. 

Läget i truppen
Alla är friska och krya förutom Bosko Sutalo som fortsatt går på rehabilitering och förväntas komma tillbaka efter nyår. Lite frågetecken finns kring Misic och Josip Sutalo, men pågarna blir spelklara. Mot Osijek valde man att vila nästintill hela startelvan.

Bara Livakovic, Misic, Ristovski och Ivanusec sparades inte. Petkovic och Ademi spelade en halvlek. Med detta sagt så kan Dinamo ställa upp med starkaste möjliga startelva och jag misstänker att Ante Cacic ställer upp med samma startelva som startade hemma mot Chelsea.

Formation 5-3-2/3-5-2
Livakovic – Moharrami, Sutalo, Peric – Ristovski, Ljubici, Ademi, Misic, Ivanusec – Orsic, Petkovic

Matchplanen
Stänga ytorna för Chelseas snabba forwards och Moharrami tänker jag främst på och det sättet han lyckades stoppa Sterling i Zagreb. Kan iraniern upprepa insatsen på Stamford Bridge, blir det minst sagt succe. Ljubicic gjorde han också stor insats på vänsterkanten och fightades med James och Havertz. Mycket kommer så klart spela in på Chelseas motivation och hur man ställer upp på onsdag kväll.

Chelsea
Hemmalaget kommer från en överraskande bortaförlust mot Brighton med hela 4-1! Det som är positivt är att Chelsea har kommande London-derby mot Arsenal till helgen, så en del spelare lär sparas mot Dinamo. Men trots detta så kommer Chelseas startelva se stark ut med Aubameyang, Azpilicueta, Chilwell, Jorginho och Zakaria i startelvan. Jag räknar att dessa spelare startar, eftersom nämnda spelade inte mot Brighton, eller så byttes man in i 2:a halvleken.

Förlusten mot Dinamo i Zagreb resulterade med att Tuchel fick lämna tränarposten. Dinamo mötte ett obalanserat Chelsea som kunde inte stänga matcher. Efter tränarbytet har Chelsea spelat tio matcher. Potter har hittills vunnit sex matcher och kryssat tre gånger, med en förlust så sent som i lördags. Det är långt ifrån högstanivån för detta stjärnlag och man har en bit upp till klubbar som Manchester City.
Finns det något att önska sig från Potter?

Det spelar väl ingen roll hur Chelsea mönstrar startelvan, eftersom den kommer se starkare ut än Dinamos hur du än vänder. Men jag ber till högre makter att man bänkar Kovacic, Havertz, Mount, Sterling och Cucurella. 


Tankar inför
Kan vi upprepa fjolsäsongens insats borta mot West Ham (1-0) när Dinamo var tvungna att säkra avancemang från gruppspelet i Europa League med seger? Orsic frälste laget med ett av hans snyggaste mål för Dinamo. En seger känns långsökt i nuläget, Chelsea lär vara revanschsugna efter förlusten i Zagreb. Men bollen är fortfarande rund och sista hoppet lever in i det sista. Vi behöver en livsmatch av samtliga spelare i försvaret, en felfri Josip Sutalo som kan mycket bättre än visat mot AC Milan i två matcher. Livakovic har gjort topprestationer senaste tiden, Josip Misic spelar i livsform senaste månaderna och Petkovic har vunnit tillbaka alla våran hjärtan. Det saknas små pusselbitar till en skrällseger i London och tidig öppningen av matchen kommer visa vägen. 


Plats: Stamford Bridge (London)
Tid: 21:00
Domare: Letexier (Frankrike)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-11-02 10:06:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!