2022-08-09 20:00

Dinamo Zagreb - Ludogorets

Inför CL-kvalet

Inför CL-kvalet

Vi har spelat större matcher än denna

Dagarna efter Varazdin matchen fick Ante Cacic och Dinamo spelarna stå ut med skarp kritik för den svaga insatsen. På tisdag kan laget ge svar till kritikerna i en aldrig tidigare skådad situation.

Kommande veckan en lackmus test
Att vara tränare för Kroatiens bästa fotbollsklubb är inte lätt. Det krävs topp prestationer i samtliga tävlingsmatcher. För att få allting att fungera, måste man ha en fingertoppskänsla hur man doserar spelarna med speltid var tredje dag och samtidigt göra varenda en nöjd, vilket är inte så enkelt i ett land där vi har 4 miljoner experter. Att vara supporter för en klubb, kan ibland vara för mycket för de flesta. Att förvänta sig att ens lag ska vinna varenda tävlingsmatch är bara omänskligt. Därför är kommande veckan lackmus test för Ante Cacic.

Ante Cacic gör också fel, men om det är någon som har inblick i spelartruppen, så är det Ante Cacic och tränarstaben. Cacic har hittills gjort flera rätta beslut där han har använt samtliga spelare i truppen under 21 dagar som gått under säsongen. Där Dinamo bl.a. har spelat 7 tävlingsmatcher! Fortfarande är ”plavi” obesegrade denna säsong. Serieledare i ligan, seger i supercupfinalen och är nu nära CL-playoff. Poäng tappet borta mot Varazdin i ligan väckte uppmärksamhet i media, där man bl.a. begärde Ante Cacics avgång som tränare för Dinamo. Jag anser detta som överdrift och att oavgjort mot Varazdin ska inte ses som något negativt, utan det kommer i rätt tid.

Fel power mode inställning
Det var bara en sådan dag där spelarna hade fel power mode från start, lägg till att du möter ett modigt hemmalag inför fullsatt stadion, vars spelare började överprestera. Varazdin var stundtals bättre då man skapade flera målchanser igenom matchen. Däremot så lever klubbarna i parallella världar. Jag siktar på matcherna som spelas var tredje/fjärde dag för mästarlagets del. Till helgen möter vi alltmer hungrigare klubbar i förstaligan, något som Dinamo spelarna är vana vid. Mitt i veckan ställer hjärnan om för en Europa cup match. I detta fallet är det kvalet för elittävlingen Champions League. 

Nu står vi här inför returen mot Ludogorets. En varm kväll på Maksimir stadion och jag är det minsta orolig. Sämre insats än den mot Varazdin går inte att upprepa. Väckarklockan har ringt i tid och nu gör vi upp med om en playoff plats i CL-kvalet. Om insatsen mot Ludogorets blir otillräcklig, så är det inte hela världen. Men ”plavi” besitter kvalitet och erfarenhet skapade för stora matcher.

Inför Ludogorets
Hur startar Dinamo på tisdag mot Ludogorets? Vilka överraskningar förbereder Cacic denna kväll? Drmic, Baturina och Menalo sparades senast, minst två av dessa herrar borde vi se från start mot bulgarerna. Bockaj eller Ljubicic på vänsterback positionen? Nyförvärvet Bosko Sutalo spelade 90 minuter i fredags, men fortfarande ska Bosko doseras försiktigt med speltid, så jag tippar att Peric gör mittbacksparet med Lauritsen. Jag hoppas även på Drmic eller Emreli som ensam forward, andra alternativet med en Petkovic på topp känns för svagt.

4-2-3-1
Livakovic - Ristovski, Ljubicic, Lauritsen, Peric - Ademi, Misic - Baturina, Ivanusec, Orsic - Drmic


Tankar inför Ludogorets
Vi har spelat större matcher än denna dom senaste 20 åren. Det var glädje och där fanns även andra sidan av myntet med besvikelse och tårar. Det viktigaste ut av allt är att man supportade klubben och spelarna efter varje match. På tisdag kväll ska vi heja fram ”plavi” för en avancemang mot Ludogorets.

Plats: Maksimir stadion
Tid: 20:00
Domare: B. Bastien (Frankrike)

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-08-08 10:03:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!