Inför cup semifinalen

Regerande ligamästarnas hopp om en trippel titel i år lever fortfarande. På onsdag kväll möter man ett svårspelat hemmalag - blir det en revansch eller sensation?

För knappt en månad sedan åkte Dinamo på överraskande förlust på bortaplan mot HNK Sibenik. Det var ett av de sämsta insatserna av plavi som gick till pausvilan med 0-2 i baken! Man lyckades reducera till 1-2, men kom aldrig närmare än så. Sedan dess spelade man ytterligare tre ligamatcher, där det blev en seger, ett kryss och ännu en förlust.

Formkurvan pekar neråt för Dinamo, bara en seger på fem senaste matcher är ett faktum att något inte stämmer innanför blåa dörrarna. Pressen på förstetränaren Ante Cacic växer för varje dag, och inte nog med det, så saknar man startspelarna Petkovic och Peric. Mittbacken Bosko Sutalo är ännu inte redo för nittio minuter och sedan tycker man att han ska helst slippa spela på underlaget i Sibenik.

Cacic inför matchen
"Det är vad det är, tuff situation, men vi ska inte sluta med våra ambitioner. Vi vill till finalen och vi  måste vinna den här matchen. Vi ska göra allt för att hamna i finalen"

På tal om anfallarnas form
"Vi hade otur senast mot Gorica, vi kontrollera hela matchen, men fick ett otroligt snyggt mål emot oss i slutminuterna. Det hände oss även i Pula. Men jag förväntar mig att det lossnar för anfallarna, det är på tiden"

Förutom sämre form på slutet, så kan vi koppla det ihop med målskörden den senaste tiden. Dinamo har endast gjort fyra mål på fem senaste matcher, alltså har man nu ett enormt beroende av Livakovic i målet och försvaret.

Jag gissar med följande startelva
Livakovic MV - Ristovski HB, LJubicic VB, J.Sutalo MB, Theophile MB - Misic CM, Bulat CM - Baturina OM, Menalo OVM, Spikic OHM - Drmic FW

Förväntningar
För Dinamo är matchen en revansch, inte bara mot Sibenik utan för alla de senaste resultaten som gått emot klubben. Men för hemmalaget kommer det bli sensation om de hamnar i cup finalen! Vi kan förvänta oss ett bra tryck på den lilla arenan som tar emot knappt 5000 åskådare. Jag hoppas att spelarna är på tårna från första minut, och inte efter 45 minuters spel, som det var senaste gången man besökte de oranga. Vi behöver ett positivt resultat inför fortsättningen, ännu en förlust innebär säkert att Cacic får lämna tränarposten.

Datum: 5 april
Tid: 17:30
Plats: stadion Subicevac (Sibenik)
Tips: 1-1 (Dinamo vinner på straffsparksläggning)