Maksimir, 2023-10-08 17:15

Dinamo Zagreb - NK Istra 1961

Inför Dinamo - Istra: ligatiteln står på spel
Ademi förväntas ta plats i startelvan

Inför Dinamo - Istra: ligatiteln står på spel

Efter chockförlusten mot FC Ballkani i Conference League ifrågasattes hela organisationen från tränarna och spelarna till städerskorna på Maksimir. Jakirovic måste sy ihop en startelva inför Istra som skall plocka viktig seger inför landslagsuppehållet.

I torsdags tog Dinamos nya lagbygge ett steg tillbaka. Sergej Jakirovic som var helt nedslagen efter förlusten funderade på att lämna efter knappa två månader i klubben. Detta väckte styrelsen som reagerade blixsnabbt och meddelade Jakirovic att han har fullt förtroende och lovade att alla hans önskemål i övergångsperioden i vinterfönstret kommer uppfyllas enligt uppgifterna som Germanijak.hr kommit fram till.
 


Men för att planen ska vara vettig behöver man först besegra Istra på söndag med ett sönderslitet lag. Ligatiteln står på spel oavsett hur man vrider på det hela efter nio spelade omgångar. Ännu ett poängtapp kommer bara lämna osäkerhet kring spelarna och Jakirovic själv. Jag vågar betta att vissa spelare som startade mot Ballkani kommer aldrig mer få se gröna mattan på Maksimir. Antigen lämnas de på bänken eller läktaren och det gäller först och främst två spelare som spelade kriminellt mot Ballkani och dessa är mittbacken Bosko Sutalo som gjorde misstaget som ledde till 0-2 målet. Det är samma spelare som naivt åkte in i fällan mot Hajduk Splits kontringsmål. Sedan har vi vänsterbacken Bogdan Mykhaylichenko som orsakade baklängesmålet i 1:a halvleken i torsdags, hur i helvetet kan den här spelaren vara ens värd fyra miljoner euro enligt transfermakt?!

På Söndag behöver Dinamo bevisa att man är redo att ta en rafflande kamp om ligatiteln mot Rijeka och Hajduk. Vilka spelare än nu startar matchen mot Istra som haft kräftgång senaste tiden, så vill man se framgång i spelet likt det mot Rudes och Astana. En seger är allt som räknas, på vilket sätt den kommer komma är det ingen som brys sig i dagsläget.

Formation 4-3-3
Nevistic – Moharrami HB, Ljubicic VB, Peric MB, Sosa MB – Ademi CM, Misic CM, Bulat CM – Baturina HY, Vidovic VY, Drmic CF

Datum: 8 oktober
Tid: 17:15
Plats: Maksimir (Zagreb)
Tips: 4-2 (Ademi, Bulat, Baturina, Drmic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-07 14:17:03
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!