Inför försäsongen, och ligans återupptagande
Lacazette stannar för att spela derby?

Inför försäsongen, och ligans återupptagande

Nu, mitt under fotbolls-EM och förberedelser inför OS, så börjar det dyka upp diverse information om förberedelserna inför ligans återupptagande. Om ca två veckor, den 5 juli, är det dags för samling på Décines träningscenter, med de traditionella fysiska och medicinska testerna till att börja med.

Då välkomnar Pierre Sage, med nytt diplom(?) och hans assisterande tränare Damien Della Santa och Jamal Alioui, spelarna tillbaka. 
Asisterande tränaren Jérémie Bréchet och fystränaren Antonin Da Fonseca har lämnat OL. De joinade Bruno Genesio som tog över Lille häromdagen. 

Sedan inleds träningarna. Först blir det en vecka hemma, då kommer laget att få möjlighet att visa upp sig i en vänskapsmatch på Décines, mot ett lag som normalt Lyons reservlag brukar möta, Chassieu-Décines FC, den 13 juli.

Sedan kommer Lyon-spelarna att fortsätta träna utomlands i tio dagar, fr.o.m den 15 t.o.m 25 juli. 
I år reser man inte till Nederländerna som förra året, utan till Österrike, nära Innsbruck.
De bör spela en eller två vänskapsmatcher under detta träningsläger, innan de återvänder till Lyon för resten av förberedelserna.
Man kommer att kalla upp spelare från reservlaget, isf de spelare som är ute med sina landslag (Tagliafico, Mangala, Cherki, Lacazette).
********
När man kommer tillbaka så kommer det fler vänskapsmatcher, och motståndet trappas upp. 
Den fjärde matchen ser ut att bli mot Torino FC, ett lag som slutade 9:a i Serie A den gångna säsongen.
Med reservation för att min info sa att Torino tränas av kroaten Ivan Juric, inkl. den tidigare Nantes-mittfältaren Tameze, den colombianska anfallaren Zapata och den paraguayanska landslagsmannen Sanabria. 
Men när jag kollade upp det så ser jag att hela den tränarstaben lämnade för någon dag sedan.
Så helt säkert är det inte än, detta kan ju ändras.
OL kommer att vara värd för denna matchen som kommer att spelas (OBS! OM den spelas) på Pierre-Rajon-stadion, hemma-arena för OL's samarbetsklubb, FC Bourgoin-Jallieu, onsdagen den 31 juli. 
Det är inte första gången som OL spelar någon av sina försäsongsmatcher där. 
********
Sedan säger min info att den 5-8 augusti kommer laget att resa till Divonne-les-Bains, även det en klubb-partner, som ligger vid den Schweiziska gränsen, inte långt från Lyon.
Där är jag lite tveksam för där har jag hittat en Arsenal-källa som säger att OL kommer att spela i Emirates Cup i sommar?
Det ska i så fall vara Arsenal, Lyon, Bayer Leverkusen samt möjligen ett lag till? 
De matcherna kommer att spelas den 7 augusti kl.20.00 och den 11 augusti kl.16.00. 
Kan isf vara så att OL spelar den 11/8? Jag får lämna det öppet och återkommer längre fram.
********
Ppa. fotbolls-EM i Tyskland i sommar (14 juni-14 juli) och att OS-fotboll ska spelas i Frankrike den 24 juli-9 augusti så skjuts ligastarten upp till helgen den 16-18 augusti. 
Men spelschemat har nu kommit. Kan fortfarande bli smärre ändringar, men på det stora hela så kan vi nu se när det är dags för PSG, L'Olympico och när det, efter 2 års bortavaro nu äntligen är dags att spela derby igen. Den 10 november är det dags att ta emot ASSE samt den 20 april är det dags för en tripp till St.Etienne. 
 


Den 25 eller 26 september så går OL in i Europa League. Detta innebär att den kommande säsongen så kommer OL att spela minst 8 matcher mer än förra säsongen. 

Birgitta Malmborg2024-06-22 22:57:30
Author

Fler artiklar om Lyon

Inför Europa League: Lyon - Olympiakos
Inför L'Olympico: Lyon - Marseille