Aldo Drosina Stadium, 2023-07-29 21:00

NK Istra 1961 - Dinamo Zagreb

Inför första bortamatchen

Inför första bortamatchen

Juli månad har nått sitt slut och Dinamo står inför fjärde tävlingsmatchen. Två vinster (supercup och CL-kval) och en förlust i ligapremiären ställer press på blått inför matchen mot Istra.

Dinamo
Vi kommer närmast från en stark seger mot Astana i Champions League kvalet. Med 4-0 resultatet inför returen så ger den trygga segern lite andrum för Igor Biscan, som nu kan lägga krutet på första bortamatchen i SuperSport HNL.

Ännu ett poängtapp är inget vi vill se efter nittio minuter på Aldo Drosina stadion i Pula. Varför kommer läget vara kritiskt vid poängtapp? Matematiken är enkel eftersom blått redan nu ligger med tre poäng efter huvudkonkurrenterna om titel striden.
 




//

Kvällens match är speciell och samtidigt utmanande eftersom det är första bortamatchen i ligan, men även första hemmamatchen för ett Istra som inte förlorat hemma mot Dinamo i två raka ligamatcher!
Två senaste inbördes möten på Aldo Drosina:
2023-03-15 Istra 1961 – Dinamo = 1-0
2023-04-22 Istra 1961 – Dinamo = 0-0

Intressant är att Igor Biscans andra bortamatch som tränare för Dinamo var just i aprils bortamatch mot Istra. Då såg vi en kompakt och jämn match med få målchanser, men ikväll kommer Biscan behöva riskera ännu mer.

Under Biscans tid har Dinamo spelat endast fem bortamatcher och bara två gånger har Dinamo gått ut som segrare. Övriga tre matcher har vi kryssat och samtliga matcher har slutat mållöst.

//

Biscan har meddelat att han vill fördela krafterna och rotera några spelare. Själv vet jag inte hur smart det är, men jag kan tänka mig att ukrainaren får chans från start, samt Peric i mittbackslåset tillsammans med Sutalo.

Potentiell startelva:
Livakovic MV – Moharrami HB, Mykhaylichenko VB, Peric MB, Sutalo MB – Misic CM, Bulat CM, Baturina OM – Ivanusec VY, Spikic HY, Petkovic CF

//

NK Istra 1961

Klubben från Pula startade ny säsong med ny huvudtränare Mislav Karoglan. Före detta Hajduk Split tränaren som ledde Hajduk med sju segrar och tre oavgjorda förra säsongen innan Leko tog över. Under tiden i Split använde han sig för det mesta ut av 4-2-3-1 formationen.

Men borta mot Lokomotiva spelade man i 4-3-3. Ligapremiären slutade oavgjort (1-1) vilket är ett starkt resultat mot Zagreb klubben. Inför den nya säsongen har klubben även värvat in Eric Björkander från Altay SK, före detta spelare i Mjällby.

Intressant att nämna är även nyförvärvet från Palermo - Mladen Devetak. Samt Douglas från Roda JC i Holland. Hur som helst så pekar allt mot att vi kommer att se ett nytt Istra den här säsongen och en utmaning för Karoglan att slå resultatet från föregående tränare Garcia som tog femte placering i slutet av 2022/2023 säsong.

//

Förväntningar
Jag hade ljugit om jag hade skrivit att Dinamo inte är pressat. ”Målet är att plocka tre poäng i Pula” – uttalade sig Igor Biscan inför matchen. En seger är imperativ ikväll mot Istra. Senaste segern mot Astana är en bra vägvisare hur vi bör spela även på bortaplan i ligan. Men att hålla det tempot var tredje dag, kan vara kostsamt. Förvänta er en tuff bortamatch, fullsatt stadion och ett hemmalag som vill visa sig inför hemmapubliken. Och alla ni som är på semestern och kanske befinner er i Istra regionen, missa inte chansen att se matchen i Pula från klockan 21.00.

Datum: lördag 29 juli
Tid: 21:00
Plats: Aldo Drosina (Pula)
Tips: 1-2 (Petkovic, Ivanusec)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-07-29 12:04:09
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!