Inför Georgien-Tjeckien: Vinna eller försvinna för båda två
Leder ”Kvaradona” sitt Georgien till seger?

Inför Georgien-Tjeckien: Vinna eller försvinna för båda två

Georgien och Tjeckien förlorade båda sin premiär. Nu ställs de mot varandra för viktiga poäng för att EM-resan ska fortsätta.

Både Georgien och Tjeckien kommer in i omgång två med var sin förlust. Georgien förlorade i sin öppningsmatch mot Turkiet med 3-1. Bortsett från resultatet så bjöd georgierna på en hel del chanser så matchen var inte helt omöjlig att ta minst en poäng från. 

Tjeckien förlorade sin öppningsmatch med 2-1 mot favorittippade Portugal. Tjeckien tog ledningen i matchen och det behövdes ett självmål från tjeckerna för att Portugal sen skulle avgöra sent under slutminuterna. Annars dominerade portugiserna matchen men hade problem med avsluten.   

Matchen idag kommer vara viktig för båda länderna för att fortsätta vara med i matchen om andraplatsen, och speciellt bästa trea.      

Georgien har två vassa anfallare i Georges Mikautadze, som spelar till vardags i franska FC Metz, och Napolis storstjärna Khvicha Kvaratskhelia. De båda skapade chanser mot Turkiet men de båda anfallarna måste vara betydligt mer kliniska med avsluten. 

Tjeckien, sett till resultatet, kanske gjorde en ok match. Men sett till hur de spelar så måste de hitta på betydligt mer. Nu kommer tjeckerna möta ett sämre land än Portugal så Jan Kuchta och framför allt Patrik Schick måste få fler bollar att jobba på, så de får fram mer chanser än de fick mot portugiserna.   

För det som kan bli skillnaden i vilket land som kammar hem samtliga tre poäng, är vilket av ländernas offensiv som är mest på hugget. Båda ländernas styrkor är deras offensiv och båda ländernas svaghet är deras defensiv.  

Matchen spelas 15:00 på Volksparkstadion i Hamburg och kommer att sändas på TV4.

Oskar Almsvikoalmswik@gmail.comOskarAlmswik2024-06-22 14:15:00
Author

Fler artiklar om EM -24